Abone Ol

Erdoğan: Yüz yüze eğitimi belirlenen şartlarda başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldıklarını duyurdu.

Erdoğan: Yüz yüze eğitimi belirlenen şartlarda başlatıyoruz

Erdoğan, ''

"2., 3., ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen şartlarda başlatıyoruz. Ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek. Özel eğitim okulları ile köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür" diyen Erdoğan, uzaktan eğitim kapsamında ihtiyacı olan öğrencilere 500 bin tablet dağıtılacağını da belirtti.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, kısmi olarak başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamının genişletildiğini açıklarken, uzaktan eğitimde yaşanan bilgisayar/internet sıkıntılarına ilişkin çalışma başlattıklarını duyurdu. "İlk etapta ihtiyacı olan öğrencilerimize 500 bin tablet vereceğimiz süreci başlattık" diyen Erdoğan, "Ülkemizin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor" ifadesini kullandı.

"Bu kuşatma projesinde asıl hedefin Türkiye olduğu çok açıktır"

Türkiye'nin 'kuşatma altına alınmaya çalışıldığını' öne süren Erdoğan, "Kafkasya'dan Balkanlar'a, Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan bu kuşatma projesinde asıl hedefin Türkiye olduğu çok açıktır. Türkiye güçlü bir şekilde ayakta kaldığı müddetçe bölgedeki hiçbir senaryonun başarı şansı olmadığını bizim kadar bu oyunu tezgahlayanlar da biliyor" şeklinde konuştu. 'Türkiye ekonomisine saldırı düzenlendiğini' tekrar söyleyen Erdoğan, "Ülkemizi bölgesel ve küresel tüm meselelerde dışarıda bırakıp sadece alınan kararlara tabi kılma politikalarını çökerttik" dedi.

Salgın sonrası 'dünyanın üretim merkezi' olma konusunda Türkiye'nin 'hak ettiğini alacağından şüphe duymadığını' belirten Erdoğan, "Maruz kaldığımız saldırılar nedeniyle bazılarının tereddüte düştüğü 2023 hedeflerimizden asla taviz vermedik. İnşallah gençlerimize 2053 vizyonu için her alanda güçlü bir Türkiye bırakacağız" açıklamasında bulundu.

"Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diyoruz"

Azerbaycan-Ermenistan arasından yaşanan çatışmaları da değerlendiren Erdoğan, "Türkiye olarak en başından beri, tüm kalbimizle ve imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasına destek vermek her onurlu devletin vazifesidir" dedi. "Bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail'den Kıbrıs Rum Kesimi'ne, Suriye'ye ulaşan haydut devletler dünyanın istikrarını bozuyor" diye Erdoğan, 'bu devletlerin devrinin kapandığını' söyledi. Erdoğan konuşmasına "Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diyor, zafere kadar yanlarında olduklarını tekrarlıyoruz" sözleriyle son verdi.