Abone Ol

Erdoğan ve TSK saydırdı Hürriyet bakın haberi nasıl verdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Karargah Rahatsız' manşetine ilişkin ilk kez konuştu Hürriyet gazetesine saydırdı. Erdoğan'ın açıklamalarını yayınlayan Hürriyet'in internet sayfası eleştirileri üstüne bile alınmadı.

Erdoğan ve TSK saydırdı Hürriyet üstüne alınmadı

Hürriyet gazetesinin 'Karargah Rahatsız' manşeti deprem yarattı. Cumartesi gününden bu yana tartışılan manşetle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ilk kez konuştu. Erdoğan, Hürriyet'e ve haberin sahibi Hande Fırat'a 'bedelini ödeyecekler' diye seslendi. Ancak Hürriyet eleştirileri üstüne alınmadı. Ajanslar ve haber siteleri Erdoğan'ın açıklamalarını son dakika haberi diye duyururken, Hürriyet'in internet sayfası Erdoğan'ın açıklamaları manşete bile taşımadı. Hürriyet, haberi 'Erdoğan'dan önemli açıklamalar' başlığıyla duyurdu.

Erdoğan ve TSK saydırdı Hürriyet bakın haberi nasıl verdi? - Resim: 1

Hürriyet haberin detayında da Erdoğan'ın kendilerine yönelik eleştirilerine değinmeden basit bir dil kullanmayı tercih etti. Haberin spotunda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a hareketinden önce açıklama yaptı" yazmakla yetinen Hürriyet, detayda ise Erdoğan'ın bütün konuşmasının metnini verip kenara çekildi.

Erdoğan ve TSK saydırdı Hürriyet bakın haberi nasıl verdi? - Resim: 2

YARIN Kİ HÜRRİYET NASIL ÇIKACAK?

Şimdi ise gözler yarın basılı olarak okurlara ulaşacak olan Hürriyet gazetesinde. Cumartesi günü Hande Fırat'ın TSK haberiyle tartışmaların pimini çeken Hürriyet, Erdoğan'ın eleştirileri sonrası yarın nasıl bir manşetle çıkacak merak konusu.

Erdoğan ve TSK saydırdı Hürriyet bakın haberi nasıl verdi? - Resim: 3

TSK'NIN AÇIKLAMASINI GÖRMEDİLER BİLE

Erdoğan'dan sonra Karargah Rahatsız haberine bir açıklama da Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. Erdoğan'ın açıklamaları gibi sert ifadelerin yer aldığı ve tüm yayın organlarının 'son dakika haberi' olarak duyurduğu açıklama Hürriyet'in internet sayfasında yine küçük bir haber gibi 'TSK'dan açıklama' başlığıyla verildi ve haberin spotunda yalnızca 'Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden bir açıklama yapıldı' denildi.