Abone Ol

Erdoğan ve Erbakan anlaşamadı, YRP adaylarını açıklayacak

Siyaset kulislerinde Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi'ni ikna edemediği konuşuluyor. YRP'nin bütçeye hayır oyu vermesinin ardından olası adayları da gündeme geliyor

Erdoğan ve Erbakan anlaşamadı, YRP adaylarını açıklayacak

Gazeteci Sedat Bozkurt'un iddiasına göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için Yeniden Refah Partisi ile anlaşma sağlayamadı. Bozkurt, YRP'nın çıkaracağı olası adayları açıkladı.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt'un "Yeniden Refah adaylarını açıklıyor" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Erdoğan Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) ikna edemedi. Bütçesine hayır oyu vermelerine de hayli kızmış. Seçimler için kritik önemde olmaları nedeniyle bu kızgınlığını dile getiremiyor. Ama bir köşeye yazmıştır. YRP de Cumhur İttifakı meselesine çok takılmıyor. Yol haritasını hazırladı. 5 Ocak ile 10 Ocak arasında Ankara ve İstanbul adaylarını açıklayacaklar. İstanbul adayları Mehmet Altınöz, Ankara için eski bakan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç düşünülüyor. İstanbul’daki Millî Görüş potansiyeli, Ankara’da ise milliyetçi aday çokluğu muhafazakâr adayın olmaması YRP’nin en önemli avantajı."