Abone Ol

Erdoğan ve ailesinden Metin Cihan hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile ailesi gazeteci Metin Cihan'ın "Erdoğan İsrail'in hastane bombalamasını kınarken oğlu Burak Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu" sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan ve ailesinden Metin Cihan hakkında suç duyurusu

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Metin Cihan'a "hakaret" ve "iftira" suçlarından dava açılması talep edildi. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Son günlerde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret ilişkilerine yönelik paylaşımlar yapan Metin Cihan, 28 Kasım'da bazı belgeler paylaşarak, "Erdoğan’ın 17 Ekim’de hastane bombaladığı için İsrail’i kınarken oğlu Burak Erdoğan’ın şirketine ait geminin İsrail limanında yükleme yaptığını" öne sürmüştü.

Cihan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ekim'de hastane bombaladığı için İsrail'i kınarken, oğlu Burak Erdoğan'ın şirketi İsrail limanında yükleme yapıyordu. 28 Ekim'de yine İsrail'e laflar dizip insanları mitinge çağırırken, oğlunun gemisi yükünü almış, Cebelitarık Boğazı'nı geçiyordu" demişti.

Açık kaynaklardan belgelere ulaşılabileceğini belirten Cihan, İsrail'de sevkiyat yapan geminin "Halit Yıldırım" isimli gemi olduğunu ve bu geminin, Erdoğan'ın nikâh şahitliğini yaptığı Mert Çetinkaya'nın Manta Denizcilik şirketine ait olduğunu belirtmişti. Cihan, Çetinkaya ile Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın ortak şirketleri MB Denizcilik'in ise Manta Denizcilik ile aynı adrese kayıtlı olduklarını aktarmıştı.