Abone Ol

Erdoğan: Türkiye En Çok Büyüyen İkinci Ülke

Rize'de İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ekonomisi yüzde 21,7'lik büyüme ile İngiltere'den sonra en çok büyüyen ikinci ülke." dedi.

Erdoğan: Türkiye En Çok Büyüyen İkinci Ülke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu güzel projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Karadeniz'i adım adım hak ettiği hizmetlere kavuşturuyoruz. Çok ciddi zorlukların yaşandığı bu bölge artık konforlu bir şekilde geçilebilecektir. Kalanı en kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılacaktır. Sanayisiyle, turizmiyle giderek gelişen bu bölgemizde yaptığımız her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz. Karadenizli hemşerilerimin bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum.

HASARLARI KISA SÜREDE ORTADAN KALDIRDIK

Ülkemizin altyapı projeleri bakımından en zor bölgesi olan Karadeniz'i adım adım hak ettiği değerlere, hizmetlere kavuşturuyoruz. Afetlere karşı da etkin bir mücadele yürütüyoruz. Karadeniz sahili boyunca bütün yaşanan sel felaketlerinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık. Avrupa'da sel felaketlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapının çalışmadığı haberlerini sizler de televizyondan izliyorsunuz. Biz insanımıza her türlü hizmetimizi sağlıyoruz. Bartın'da felaket oradayız, Sinop'ta felaket oradayız, Artvin'de felaket oradayız, Antalya'da yangın oradayız, Muğla'da yangın oradayız.

BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ

Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Bu tünelleri yolları yapacağız. Rize, bu yalan terörüne 2023'te en büyük dersi verecektir diyorum. Bu malum Millet İttifakı diye bir zillet ittifakı var ya bunlara en büyük dersi hemşerilerim verecektir. Fakat çok çalışacağız, nerede hemşerilerimiz varsa onların hepsini uyaracağız inşallah.

TÜRKİYE İNGİLTERE'DEN SONRA EN ÇOK BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE

İkinci çeyrek büyüme rakamımın müjdesini aldık. Türkiye ekonomisi yüzde 21,7'lik büyüme ile İngiltere'den sonra en çok büyüyen ikinci ülke. Dün de ihracatımızın en yüksek seviye ulaştığının müjdesiyle başladık. İstihdamda da salgın öncesi dönemi geride bırakan bir seviyeyi yakaladık. Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonu ile baş etmeye çalışıyor.