Abone Ol

Erdoğan Tercüman Olarak Yine Merve Kavakçı'nın Kızını Seçti

G-20 Liderler Zirvesi için Roma'ya giden Erdoğan, tercüman olarak yine Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Gülham Abushanab'ı götürdü.

Erdoğan Tercüman Olarak Yine Merve Kavakçı'nın Kızını Seçti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'daki G-20 Liderler Zirvesi öncesi aile fotoğrafı çekimine katıldı. Toplantı öncesinde liderlerle sohbet eden Erdoğan ile ilgili bir detay dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından servis edilen fotoğraflarda Erdoğan'ın G-20 Liderler Zirvesi'ne tercüman olarak yine Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Gülham Abushanab'ı götürdüğü görüldü.

Abushanab, daha önce ise 14 Haziran'daki NATO Zirvesi'ndeki ABD Başkanı Biden ile gerçekleştirilen baş başa görüşmede tercüman olarak yer almıştı.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Biden ile görüşmesinde Türkiye'ye 1 milyon Afgan göçmenin gelmesini kabul ettiğini iddia etmişti. Görüşmeye Kavakçı'nın kızı Abushanab'ın tercüman olarak katılmasının sebebinin ise anlaşmayı saklamak olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır" ifadesini kullanmıştı.