Abone Ol

Erdoğan: Taliban'ın Kadınlara Bakışı 20 Yıl Öncesi Gibi Olmayacaktır

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban’ın kadınlara bakışı bana göre 20 yıl öncesi gibi olmayacaktır. Onlar bu konuda da bir değişikliği muhakkak göreceklerdir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Taliban'ın Kadınlara Bakışı 20 Yıl Öncesi Gibi Olmayacaktır

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afgan kadınlarıyla alakalı olarak, biz ülkemizdeki kadınları nasıl görüyorsak Afganistan’daki kadınların aynı hakları yaşaması noktasında elimizden gelen bütün gayretle adımlarımızı atarız. Ancak takdir edersiniz ki, Afganistan’ın şartlarıyla Türkiye’nin şartlarını aynı şekilde değerlendiremeyiz. Orada şu anda belli bir süreç var ve bu sürecin bir akıp gitmesi lazım ki sağlıklı bir ortam ortaya çıksın. Şimdi burada da tabii Taliban’ın kadınlara bakışı bana göre 20 yıl öncesi gibi olmayacaktır. Onlar bu konuda da bir değişikliği muhakkak göreceklerdir." açıklamasını yaptı.

Erdoğan 28 Şubat davasına ilişkin olarak ise, "Yargı kararını verdi. Bu karar sonrasında bizim kapımızı çalan olmadı." dedi. Yeni anayasa çalışmalarının taslağını Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vereceğini söyleyen Erdoğan, "Seçim barajında yüzde 7 netleşmiş vaziyette" ifadesini kullandı.