Abone Ol

Erdoğan: Taliban da Terör Örgütü Deaş da Terör Örgütü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Başkanlık Sarayı’nda Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Deaş farklı bir örgüt, Taliban farklı bir örgüt. Onun Taliban’dan farkı nedir ne değildir onları ben şu anda kestiremem'' dedi.

Erdoğan: Taliban da Terör Örgütü Deaş da Terör Örgütü

Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konsey üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

ABD’nin Afganistan’daki patlamalardan Deaş’ın Horasan kolunun sorumlu olduğuna dair açıklamaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Deaş farklı bir örgüt, Taliban farklı bir örgüt. Onun Taliban’dan farkı nedir ne değildir ya da Taliban’la ne gibi bir mücadelenin, savaşın içine girecekler, onları ben şu anda kestiremem. Ama bildiğim bir şey var ki ortada terör örgütlerinin çatışması var. Bu terör örgütlerinin çatışmasından da Türkiye’nin kârlı çıkması veya bir başkasının kârlı çıkması düşünülemez. O da terör, o da terör. Böyle bir durum ortada. Bütün mesele Afganistan halkının bir an önce huzurlu yaşama geçmesini görmek. Eğer Amerika’nın yapacağı bir şey varsa bunu sağlamaktır. Atacağı bir adım varsa bu alanda atmaktır. Ama Amerika ‘ben çekildim gidiyorum’ deyip çekiliyor, ondan sonra da ‘ne derdiniz varsa görün’ diyor. Şu anda NATO ne yapacak? Bizde bir NATO üyesiyiz. O noktada görüşmelerimiz olacak. Ne gibi adımlar atılacak, onların da planlamalarını yapacağız. Bütün mesele, biz sorumluluk alanımızdaki adımlarımızı attık bu akşam itibariyle de oradaki bütün elemanlarımızı çekiyoruz. Orada asker veya sivil kimse kalmayacak. Sadece 20-30 kişilik bir teknik heyet kalacak” ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA