Abone Ol

Erdoğan-Sisi Görüşmesi Uzun Zamandır Hedeflenen Bir Adımdı

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde daha önce 'darbeci' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesi hakkında 'perde arkası' iddiasında bulundu.

Erdoğan-Sisi Görüşmesi Uzun Zamandır Hedeflenen Bir Adımdı

 Ersoy, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde daha önce 'darbeci' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesi hakkında 'perde arkası' iddiasında bulundu. "Kuşkusuz son dönemin en tartışmalı karelerinden biri. Ama çok sürpriz sayılmaz" diyen Ersoy, "Uzun zamandır beklenen hatta hedeflenen bir adımdı. Maksat, Mısır’la ilişkilerin düzeltilmesiydi. Ancak Mısır tarafı Sisi’nin meşruiyetinin sorgulanmasını asla kabul etmediğinden, süreç tıkanıp kalıyordu" düşüncesini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilecek resepsiyona katıldı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı. Erdoğan'ın 2013'teki Mısır askeri darbesinden  sonra iki ülke arasındaki ilişkileri kestiği ve hakkında "tiran", "katil", ve "darbeci" gibi ithamlarda bulunduğu Sisi ile el sıkışma fotoğrafı, kısa sürede sosyal medyada tepki topladı.

TIKLAYIN | "Beni Sisi'yle barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmem" demişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "darbeci" dediği Sisi ile görüştü

Habertürk TV programcısı ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabında Erdoğan-Sisi görüşmesinin 'perde arkasını' açıkladığını iddia ettiği görüşlerine yer verdi.

"Edindiğim bilgiye göre, Erdoğan diğer müslüman ülke liderleriyle el sıkışırken Katar Emiri Şeyh Temim bizzat aracı olup Cumhurbaşkanını Sisi ile buluşturuyor" ifadesini kullanan Ersoy, "İki liderin yakın zamanda Katar’da tekrar planlı bir görüşme gerçekleştirme ihtimali" olduğunu söyleyerek, iki liderin aralarında böyle bir konuşma geçtiği ve Katar Emiri’nin de bunun için çabaladığının söylendiğini ileri sürdü