Abone Ol

Erdoğan Nebati'yi Saraya Çağırdı, Dolar Fırladı, Yandaş Medya O Haberi Hemen Sildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Külliye'de buluştu. İddialara göre gece yarısı ekonomi zirvesi gerçekleştirildi. işte detaylar..

Erdoğan Nebati'yi Saraya Çağırdı, Dolar Fırladı, Yandaş Medya O Haberi Hemen Sildi

Külliye’de gece yarısı flaş bir ekonomi zirvesi gerçekleştirildiği iddia edildi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldı. 

İktidara yakın medya organlarının “son dakika” olarak geçtiği habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Külliye'de buluştu. Toplantıya Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri de katıldı.

Fakat söz konusu haberlerin bir saat sonra yayından kaldırılması da dikkat çekti. 

Habertürk, Sabah, Akşam, Türkiye gazetesi gibi medya kuruluşları sitelerinde söz konusu haberi yayından aldı. 

Haberlerin çıkmasının ardından ise dolarda ani sıçrama yaşanması dikkat çekti. 16,40'tan işlem gören dolar/TL'de, toplantı haberlerinin ardından 16.48 seviyesine çıkacak kadar alışlar yaşanması dikkat çekti.

İşte o haberler:

NUREDDİN NEBATİ UYARMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün video konferans ile katıldığı ‘Anadolu 500 Ödül Töreni’nde enflasyon ve gıda fırsatçılığına dair açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Nebati fırsatçılara asla izin vermeyeceklerinin altını çizmişti. Bakan Nebati enflasyon içinse, "Beklentilerin fiyatlama davranışlarını bozmasına müsaade etmeyerek kronikleşen bir enflasyon sarmalına girmeden, güçlenerek yolumuza devam edebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta yeni ekonomi modelinin AKP içinde endişelere neden olduğu, konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin seçim stratejisi toplantısına davet edilmesinin kararlaştırıldığı öne sürülmüştü.