Abone Ol

Erdoğan: Ne Yaptığımızı, Niçin Yaptığımızı Biliyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından art arda ekonomi paylaşımlarında bulundu.

Erdoğan: Ne Yaptığımızı, Niçin Yaptığımızı Biliyoruz!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı vadeli TL mevduatını açıklamasından sonra Türk Lirası dolar karşısında hızlı bir şekilde değer kazandı. Söz konusu uygulamayla ilgili Erdoğan Twitter hesabından art arda yaptığı paylaşımlarda, "Kurun dengeye oturması sadece bankada parası olan vatandaşımızı değil üretimden enflasyona ekonominin her alanını ilgilendiren olumlu bir gelişmedir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Döviz kurunu, serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde ülkemizin gerçeklerine uygun, öngörülebilir, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için açıkladığımız program etkisini göstermiştir.

Milletimiz bu programdaki tedbirleri ve kararlı duruşumuzu takdirle karşılamış, benimsemiş; piyasalar da buna uygun adımları atmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız paketteki hususların detaylarını kamuoyuyla ve taraflarla paylaşmaya başlamışlardır.

Kurun dengeye oturması sadece bankada parası olan vatandaşımızı değil üretimden enflasyona ekonominin her alanını ilgilendiren olumlu bir gelişmedir.

Aynı şekilde ihracatçının önünü görebilmesini sağlamak da tüm ekonomiye müspet yönde etki edecektir.

Kazanan sadece bankada parası olan veya ihracat yapan değil ülkemizin tamamıdır, 84 milyonun her bir ferdidir.

Herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyor, ülkemizi cari fazlayla büyütme kararlılığımızı tekrarlıyoruz.

Altını çizerek söylüyorum:

Ne yaptığımızı biliyoruz.

Niçin yaptığımızı biliyoruz.

Nasıl yapacağımızı biliyoruz.

Nereye gittiğimizi biliyoruz.

Nereye ulaşacağımızı biliyoruz."