Abone Ol

Erdoğan, MASAK Başkanını neden görevden aldı?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından MASAK’ın başına getirilen Osman Dereli'nin Ağustos 2019’da görevine son verilmesine karşın, resmi görevden almanın bir yıl sonra gelmesi dikkat çekti

Erdoğan, MASAK Başkanını neden görevden aldı?

Ağustos 2019’da Dereli’nin görevine son verilmesine karşın, resmi görevden almanın bir yıl sonra gelmesi dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MASAK’ın başına getirilen Osman Dereli, 9 Ağustos 2019’da görevden alındı. Yerine ise Hayrettin Kurt’un getirildiği açıklandı.

Kasım 2019’da ise MASAK’ta çok sayıda personelin görevine son verilerek, bu isimler başka kurumlara gönderildi. Bu kapsamda 115 eski personel, geçen ay Ankara Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

114 kişi serbest bırakılırken, bir şüpheli tutuklandı. Savcılığın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında MASAK çalışanları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TC kimlik numarasıyla sistemde para hareketlerini sorgulamakla suçlandı.

Çalışanlar, bunu kabul etmedi. MASAK operasyonu tartışma yaratırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla dün Osman Dereli MASAK Başkanlığı’ndan alındı.

OSMAN DERELİ KİMDİR?

Osman Dereli, 1974 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Dereli, 2006 -2008 arasında ABD'de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1997 YILINDA MALİYE’YE GİRDİ

Maliye Bakanlığında Hesap Uzman Yardımcısı olarak 1997 yılında göreve başlayan Dereli, 2008-2012 arasında Gelir İdaresi Başkanlığında Grup Başkanı olarak çalıştı. Dereli, 25 Eylül 2012'den bu yana Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığı göre