Abone Ol

Erdoğan Listesini Değiştirdi: Soylu'nun Üstünü Çizdi

Erdoğan’ın 3. Kez Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partiyi teslim edeceği en az 8 – 10 isim sayılıyordu. Sedat Peker'in videoları sonrası bu sayı yarı yarıya düştü.

Erdoğan Listesini Değiştirdi: Soylu'nun Üstünü Çizdi

Bir süre öncesine kadar hem kamuoyunda hem de Meclis kulislerinde açık açık Erdoğan’ın 3. Kez Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partiyi teslim edeceği en az 8 – 10 isim sayılıyordu. Sedat Peker'in videoları sonrası bu sayı yarı yarıya düştü.

Günboyu'nda yer alan kulis haberi şöyle:

Ne zaman Sedat Peker “Video ifşaata” başladı, bu sayı yarı yarıya düştü.

Erdoğan veliahtı olarak görülen çok önemli iki siyasetçi vardı;

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,
- Damat bakan Berat Albayrak.

Berat Albayrak Hazine ve Maliye bakanı olarak kayınpederinin ekonomi bilimi ve piyasa koşullarına aykırı talimatlarına direnemediği için “başarısızlıktan” ötürü sosyal medya üzerinden istifa etti.

Yandaş medya saatlerce istifa haberini veremedi.

Tabi istifasında bardağı taşıran son damla Merkez bankasının 128 milyar dolar rezervinin nasıl eritildiğini açıklayamamasıydı? Hala 128 milyar doların yanıtı bulunmuş değil... Berat bey istifa ettikten sonra adeta kayboldu aylarca ortaya çıkmadı. Sonra ailesiyle dinlendiği haberlerini aldık…

Diğer önemli veliaht ise küçük ortak MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kaya gibi arkasında durduğu hatta MHP’nin başına geçebileceği söylenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idi…

İdi, çünkü bugün siyasi kulislerde şu seslendiriliyor:

Sedat Peker’in yurt dışından “Süslü sülo, “Temiz Sülo” seslenişiyle başlayan  “Video ifşaatları”,  Soylu’nun kariyerini ve geleceğini bir anda sıfıra indirdi.
Kulislerdeki söylentilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan artık Soylu’yu kaymakam adaylarını kabulde Saray’a kabul etmiyor.

Vekillerin ağzı torba değil ki büzesin…

Bu durum AKP kulislerinde “Soylu’nun üstü çizildi” şeklinde değerlendiriliyor.

Öyle ki; Soylu ile Albayrak arasında öteden beri var olan “Güç savaşını” önce Soylu kazandı, damat bırakıp kaçtı, sonra da Peker’in ifşaatları ile Soylu “Güç savaşını” kaybetti.

Peker’in “Video ifşaatları” ile kaybeden bir başka isim ise Erdoğan’ın belediye başkanlığından itibaren yanından ayırmadığı iki-üç isimden biri olan ve kendisinden sonra partinin başına düşünülen isim olan Binali Yıldırım oldu.

Oğul Erkam Yıldırım’ın Kolombiya-Venezuela seyahati ve malvarlığındaki astronomik artışın, “uyuşturucu” ile ilintili olduğu iddiası üzerine Binali Yıldırım’ın oğlunu “Venezüella’ya maske götürdü” diye savunması kendisi açısından iniş merdiveninin son basamağı oldu.

Yıldırım hem milletvekilleri hem de parti tabanında da itibarı zedelenmiş bir eski Başbakan konumunda.

AK Partili milletvekillerine göre Sedat Peker’in “Video ifşaatları” sonrası şimdi gözler kimin kazanan olacağında…

Bu arada milletvekilleri arasında Peker’in yayınlayacağını söylediği 11. Videoda kimlerin isimlerinin yer alacağı da merak ve korkuyla bekleniyor.