Abone Ol

Erdoğan Konuştu Hayvanlar Hedef Oldu: Barınak Çözüm Değil Ölümdür

İki köpeğin, 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokakta yaşayan hayvanları hedef alan sözleri gündemdeki yerini koruyor.

Erdoğan Konuştu Hayvanlar Hedef Oldu: Barınak Çözüm Değil Ölümdür

Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız" ve "Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın" açıklamaları, akabinde bazı medya kuruluşlarının da sokak hayvanlarını suçlayıcı ifadeler kullanması, hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesinden Miray Özbilek'in hazırladığı habere göre Erdoğan'ın sözlerinin ardından yandaş medya, pitbull saldırısının ardından hayvanları suçlayıcı ifadeler kullanırken; birçok hayvan hakları savunucusu Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter’dan tepki gösterdi.

Sosyal medyadan #SokakHayvanlarıYalnızDeğildir tagi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. Hayvanların barınaklara götürülmesine tepki gösteren yurttaşlar, bu kararı "İnsanlık suçu" olarak nitelendirdi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Cumhuriyet'e konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, belediye barınaklarına hayvanların toplanmasının asla çözüm olmayacağını, toplanıp şehir dışına atılan hayvanlarla kontrolsüz üremenin devam edeceğini ve sahipsiz hayvan sayısında patlama yaşanacağını söyledi.

Gaziantep’te yaralanan yavrumuz hepimizi derinden üzdü. Yavrumuza acil şifalar diliyoruz" diyerek sözlerine başlayan Özkan, "17 yıldır kısırlaştırma yapmayan ve hayvanları toplayıp bir kısmını barınaklarda yok edip, diğer kısmını şehir dışına atıp kontrolsüz üreme ile sahipsiz hayvan sayısını artıran fırsatçı belediyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemini, fırsata çevirip zalimce hayvanları toplamaya başladı" diye konuştu.

SAHİPSİZ HAYVAN SAYISINDA PATLAMA YAŞANACAK

Belediyelerin fırsat olarak algıladığı bu talimatla sokak hayvanları için sürgün ve katliam kaçınılmaz olacak" diyen Özkan, "Kısırlaştırma olmadığı için sahipsiz hayvan sayısında patlama yaşanacak" uyarısında bulundu.

"Hiçbir rengin diğerinden üstünlüğü yoktur" sözlerini kullanan Özkan, basındaki hayvan suçlayıcı haberlere şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Bazı medya grupları ve yazarları insanları hayvanlara karşı kine ve nefrete yöneltmesi insanlık adına utanç verici. Çünkü basın birilerinin kalemi olmamalı bütün canlıların ve doğanın hakkını eşit olarak korumalıdır. Aynı zamanda hayvanlarla birlikte tarafsız ve adil habercilik düsturuna da zarar veriyorlar. Bunlar hakkında yasal olarak gereği için müracaatımızı yapıyoruz."*