Abone Ol

Erdoğan işte ordu işte komutan sloganlarını görünce ne dedi?

TÜGVA Buluşması'nda konuşan Erdoğan, "Daha önce siyasette hiç görmediğimiz kirli pazarlıklara şahit olduk. Ne dediler? Altılı Masa dediler. Ne dediler? Gerekirse 16'lı masa dediler. Ne dediler? Gerekirse 1600'lü masa dediler. Ne oldu? Ne altılı masa, ne 16'lı masa ne 1600'lü masa tuttu" dedi.

Erdoğan işte ordu işte komutan sloganlarını görünce ne dedi?

Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda, "İşte ordu, işte komutan" sloganları atıldı. ABD'nin en büyük uçak gemisi Gerald Ford'un, İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e gitmesine de tepki gösteren Erdoğan, "Üç gündür gerek bölge gerek dünya liderleriyle görüşme yapıyorum. Düşünün şu an Gazze'de ekmek, su, gıda yok. Nerede Batı? Herhangi bir aldıkları tedbir var mı, yok. Amerika uçak gemisi gönderiyor, ikincisi de yola çıktı diyorlar. Ya Amerika nere; Akdeniz, Filistin, İsrail nere? Ne işin var senin orada?" diye konuştu.

Suriye'de düşürülen SİHA'ya da atıfta bulunan Erdoğan, "Türkiye'ye ait, Suriye'de bir SİHA'yı terörle mücadele ederken düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlaşış var. E biz seninle NATO'da beraber değil miyiz? Bu ülkenin SİHA'sını nasıl düşürürsün, 'Görmedim, bilmedim duymadım' nasıl dersin?" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilat Buluşması'na katıldı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda, "İşte ordu, işte komutan" sloganları atıldı.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

Üç gündür gerek bölge gerek dünya liderleriyle görüşme yapıyorum. Düşünün şu an Gazze'de ekmek, su, gıda yok. Nerede Batı? Herhangi bir aldıkları tedbir var mı, yok. Amerika uçak gemisi gönderiyor, ikincisi de yola çıktı diyorlar. Ya Amerika nere, Akdeniz, Filistin, İsrail nere? Ne işin var senin orada? Türkiye'ye ait, Suriye'de bir SİHA'yı terörle mücadele ederken düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlaşış var. E biz seninle NATO'da beraber değil miyiz? Bu ülkenin SİHA'sını nasıl düşürürsün, 'Görmedim, bilmedim duymadım' nasıl dersin?

Bakın biz kriz ilk patlak verdiğinde tüm tarafları itidalle hareket etmeye çağırdık. Telefon diplomasisi ile çatışmalara diyalog yoluyla çözüm bulmaya gayret ettik. Bugüne kadar devlet ve hükümet başkanı seviyesinde 13 liderle telefon görüşmem oldu. Dışişleri Bakanı'mız bir taraftan, MİT Başkanımız bir taraftan muhataplarıyla irtibata geçerek görüşmeler devam etti. Neler yapabiliriz, bunun üzerinde duruyoruz. Mısır’ın refah kapısını bombaladılar. Buradan insani yardım gönderme noktasında adım atalım. Bunun çalışmasını yapalım dedik ama orayı da bombaladılar.

Sürekli olarak İsrail buraları işgal ederken ne yaptı? Şu anda ufacık bir yere Filistin’i mahkum etti. Olması gereken ne? 1967 sınırları içerisine Filistin’i kavuşturmaktır