Abone Ol

Erdoğan'dan Biden Yorumu: Şu Ana Kadar Hiçbir ABD Lideriyle Bunu Yaşamadım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'dan Biden Yorumu: Şu Ana Kadar Hiçbir ABD Lideriyle Bunu Yaşamadım

AKP’li Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan şunları söyledi:

“Sayın Biden ile olan görüşmelerde o istenilen neticede değilim dedim. Şu an itibariyle de aynı şeyi düşünüyorum. 2 NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir. Ben şu ana kadar Amerika’daki liderlerin hiçbiriyle böyle bir şey yaşamadım ama şu an maalesef böyle bir durumdayız. Amerika ile münasebetlerimiz 2 NATO ülkesi olarak böyle olmamalı. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede Amerika şu anda beklenenin çok çok üstünde destek veriyor.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Putin’den beklentilerim çok daha farklı. Suriye’de rejim maalesef ülkemizin güneyinde bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Rusya’dan dayanışma gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. Amerika Suriye ile şu anda pek ilintili değil. Rusya ile ikili münasebetlerimizi ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak. Bunu belirlediysek gerekli kılıyorsak, münasebetlerimizin çok çok farklı olması lazım.

Erdoğan’dan Koronavirüs salgınında ek tedbir açıklaması

“Delta varyantıyla ilgili ek tedbirler gündeme gelir mi?” sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Ek tedbirler konusunda tabii benim ilgi alanımdan öte bu bilim kurulunun ilgi alanı .Ben bakanıma bilim kurulunda bu konuyu çok farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler gerek halkımızda gerekse öğrencilere yönelik çok daha farklı olmaması lazım ama dün bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Demek ki bilim kurulunun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata çok önem veriyorum. Vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim başat tedbirlerimiz olacak.”