Abone Ol

Erdoğan fırından Alman çavdarlı ekmek aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bir fırına girerek alışveriş yaptı. Erdoğan, aralarında Alman çavdar ekmeğinin de olduğu 5-6 çeşit ekmek aldı. Bu alışveriş, geçtiğimiz günlerde AKP’li vekil Şahin Tin’in, “Millet kuru ekmek yiyorsa aç değil” şeklindeki skandal sözlerini akıllara getirdi.

Erdoğan fırından Alman çavdarlı ekmek aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde İstanbul Kısıklı'daki konutundan Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne canlı bağlantı yapmak üzere Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ne geçti.

Bosna Bulvarı'ndaki bir fırına uğrayan ve taş fırında pişen tam buğday, nohutlu ekmek ve simidin de aralarında bulunduğu ürünlerden satın alan Erdoğan, fırın sahibi ve çalışanlarla sohbet etti.

Fırın sahibi Canik Askeroğlu, Erdoğan'a odun fırınında pişen ürünlerden sunduklarını belirterek, “Tam buğdaylı ekmek verdik. Nohut mayalı, ekşi mayalı ekmeğimizi verdik. Tam buğdaylı simit verdik. Sokak simidini verdik. Alman çavdarı gibi 5-6 çeşit ekmeğimizi verdik” dedi.

Erdoğan’ın fırından yaptığı bu alışveriş, geçen günlerde AKP’li vekil Şahin Tin’in ‘kuru ekmek’le ilgili skandal sözlerini akıllara getirdi.

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın “Millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” sözlerine, “O zaman aç değiller” karşılığını vermişti.

Tin’in bu açıklamasının kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu.

BİRGÜN