Abone Ol

Erdoğan Eski Bakan Elvan'ı Yanında Tutmak İstiyor

İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın adının DEVA ve Gelecek partileri ile anılmasını istemiyor.

Erdoğan Eski Bakan Elvan'ı Yanında Tutmak İstiyor

İstifasının ardından ismi Gelecek ve DEVA partileri ile anılan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, “Ali Babacan’ın yeni ekonomi yapılanmasında yer alması için teklif geldiği” öğrenildi. Fakat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “bunun önüne geçmek için Elvan’a Cumhurbaşkanlığı ya da partide yeni bir görev vereceği” konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; edinilen bilgiye göre, Elvan’a DEVA Partisi’nden “teklif geldi.” Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın ülke ekonomisindeki son durum üzerine partisinde ekonomiyle ilgili “yeni bir ekip kurduğu ve Elvan’ı da bu ekibe dahil etmek istediği” belirtildi.

Bu süreçte Elvan, her iki partiden gelen teklife de “evet” demedi. Bakanlıktan ayrılmasının ardından “gerek hükümet ile ilgili gerekse AKP ile ilgili eleştirel açıklamalarda bulunmadığı, aksine sessizliğini koruduğu” gerekçesiyle Erdoğan’ın “Elvan’a sahip çıktığı, Cumhurbaşkanlığı’nda ya da partide yeni bir görev vereceği” konuşuluyor. Elvan’ın da yakın çevresine “yaşanan süreçle ilgili partisi AKP’yle ve Erdoğan’la kırgınlık yaşamadığını, bir süre dinlenmek istediğini ifade ettiği” belirtiliyor.