Abone Ol

Erdoğan En Başarısız Bakanı Görevden Aldı! Bekir Pakdemirli Yerine Tarım Bakanlığına Kim Geldi?

Son Dakika Haberleri: Kabinede suyu ısınan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden alındı. Teamül gereği affını isteyen Pakdemirli Yerine Vahit Kirişçi atandı.

Erdoğan En Başarısız Bakanı Görevden Aldı! Pakdemirli Yerine Kim Geldi?

Geceyarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden affını istedi.

Tarımın Türkiye'de neredeyse yok olacak düzeye gelmesinin sorumlusu olarak gösterilen ve muhalefetin yanı sıra tarımla meşgul olan yurttaş, köylü, girişimcinin de tepkisini çeken Bekir Pakdemirli, bu gece sürpriz bir şekilde görevden alındı.

Görevden affı kabul edilen Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Söz konusu atama Anayasanın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

Resmi Gazete'de yer alan atama kararında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevinden ayrıldığı ve yerine Vahit Kirişci'nin atandığı bilgisi yer aldı.

Pakdemirli'nin istifasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018'de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 8 bakan ayrılmış oldu.

Vahit Kirişci kimdir?

Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.

16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilli olan Kirişci, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi.

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

Bekir Pakdemirli 1973 yılında İzmir'de doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında genel müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı.

Turkcell, BİM ve AlBaraka Katılım Bankası'nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır.

İngilizce bilmektedir.

Evli ve dört çocuk sahibidir