Abone Ol

Erdoğan, daha önce AKP'nin 9 kez çıkardığı imar affı için konuştu: Bu işin affı maffı olmaz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eleştirilen ve AKP tarafından 9 kez çıkarılan imar affı ile ilgili "Yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Çünkü bu işin affı maffı olmaz" ifadelerini kullandı

Erdoğan, daha önce AKP'nin 9 kez çıkardığı imar affı için konuştu: Bu işin affı maffı olmaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Döprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarına kendilerine güvenmelerini isteyen Erdoğan, tartışılan imar affı konusunda dikkat çekici ifadelerde bulundu.

Erdoğan şunları söyledi: "Aynı şekilde İmar affı diyorsunuz. Bu konuyla ilgili parlamentoyla ilgili, Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Biz onunla daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu için affı maffı olmaz.

Benim belediye başkanlığımda İstanbul'a girişte vize demiştik. Dediler ki, 'siz şehirden şehire gidişi vizeye mi bağlayacaksınız'. Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Londra'da merkeze giremezsiniz. Belli ücrete, vizeye tabi. İstanbul o zaman benim belediye başkanlığımda 8 milyondu. Şimdi yaklaşık 16 milyon oldu. O gün bunu söyleyenler şehircilik, göç nedir haberleri yoktu. O gün bizim iddialarımız şimdi haklılığı getirdi."