Abone Ol

Erdoğan'ı Görünce Coşan Ayasofya İmamı Atatürk'e Saldırdı: Zalim ve Kafir

Geçen yıl Ayasofya'nın ibadete açıldığı cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Atatürk'e üstü kapalı lanet okumasının ardından, dün yine Ayasofya'da Atatürk'ü hedef alan ifadeler kullanıldı.

Erdoğan'ı Görünce Coşan İmam Atatürk'e Saldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapımı tamamlanan Taksim Açılışını'nı gerçekleştirdikten sonra Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen bir programa katıldı. Burada düzenlenenen törende, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci icazet aldı. Hafızlık icazeti alanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın torunu Ömer Tayyip ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Ömer Asım da yer aldı.

"Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir!

Erdoğan'ın da dinlediği program sırasında Atatürk'ü hedef alan şu ifadeler kullanıldı:

"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir! Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."

Kimler oradaydı?

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafız öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı.