Abone Ol

Erdoğan Cumhuriyet düşmanlığı yapan AKP'li Mahir Ünal'a çok kızmış: Şimdi sırası mıydı?

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyet ve Türk dili için söylediği ve tartışma yaratan “Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kızdırdı.

Erdoğan Cumhuriyet düşmanlığı yapan AKP'li Mahir Ünal'a çok kızmış: Şimdi sırası mıydı?

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, Erdoğan’ın, Ünal’ı aradığı ve “açıklamalarının gereksiz olduğunu belirttiği” ifade edilirken Ünal’ın da Erdoğan’a, “sözlerinin yanlış anlaşıldığı” şeklinde savunma yaptığı ifade ediliyor. Erdoğan’ın ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü öncesinde partisinden böyle bir açıklamanın gelmiş olmasına da “kızdığı” kaydediliyor.  

Ünal’ın sözlerinin ayrıca “partiyi kamuoyu nezdinde tartıştırdığı ve bu tartışmanın da Erdoğan’ın daha önceki konuşmalarında 29 Ekim vurgusunun önüne geçtiği” de kaydedilirken bu açıklamaların 28 Ekim’de Erdoğan’ın açıklayacağı AKP Vizyon Belgesi’ni de “gölgede bıraktığı” kaydediliyor. Bu nedenle de Erdoğan’ın Ünal’ı uyardığı ve “partiyi bu tür tartışmaların içine çekecek açıklamalarda bulunmaması gerektiğini” söylediği ifade ediliyor.