Abone Ol

Erdoğan bu skandala ne diyecek? Rize İkizdere vadisinde sahte fotoğrafla doğa katliamı hazırlığı

Medyafaresi.com- Rize'nin İkizdere Vadisi'ndeki el değmemiş ormanlık alanda taş ocağı açılmak isteniyor. Hazırlanan ÇED raporuna ise çorak bir araziye ait fotoğrafı koydu şirket.. Yemyeşil vadiyi, kırsal bir arazide çekilmiş sahte fotoğrafla, o fotoğraftaki haline getirmek istediler..

İkizdere vadisinde sahte fotoğrafla katliam hazırlığı

FOX Haber'den Merve Görgün'ün haberine göre, Rize İkizdere'de yaşayanlar oldukça huzursuz. Bir firma Cevizli köyü mevkiinde taş ocağı açabilmek için ruhsat aldı.. Ruhsatı alabilmek için hazırlanan dosyaya sahte fotoğraf bile eklendi..

Taş ocağından etkilenecek olan Gürdere ve Cevizli köyü sakinleri konuyu yargıya taşıdı..

Rize İdare Mahkemesi "hazırlanan rapor yönetmeliklere ve hukuka uygun değildir" diyerek yeni bir çed raporu hazırlanmasını istedi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi..  Ama köylüler bu karara sevinemedi bile..

Ulaştırma Bakanlığı Trabzon 11. Bölge Müdürlüğü tarafından aynı bölge için bazalt ocağı ruhsatı alındı. İyidere liman inşaatına taş sağlamak için.

İŞTE O HABER

Üstelik bir önceki projede yılda 100 bin ton taş çıkarılması planlanırken bu defa bölgeden yılda toplam 31 milyon ton taş çıkarılacak..

Bölgede yaşayanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılık.. Eğer taş ocağı yapılırsa doğal su kaynakları kuruyacak.. Zengin bitki örtüsü ve ağaç çeşitleriyle bölgede yaşayan yaban hayvanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.