Abone Ol

Erdoğan bu şartlar altında Amerika'ya gidecek mi?

Hürriyet yazarı Murat Yetkin Zafer Çağlayan'a tutuklanma kararı verilmesinin ardından bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan bu şartlar altında Amerika'ya gidecek mi?

17-25 Aralık operasyonlarının ardından görevinden istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da sanık sıfatıyla dahil edildiği ABD'deki Reza Zarrab davasının ek iddianamesi, New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından kamuoyuna sunuldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çağlayan'ın ABD'de tutuklu yargılanan Zarrab davasına dahil edilmesiyle ilgili, ''Zafer Çağlayan'a yönelik dava ABD'nin düştüğü aczi gösteriyor.

Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın bu koşullar altında 16 ya da 17 Eylül’de gitmeyi plandığı ABD'ye, Başkan Donald Trump'tan randevu alamazsa, gitmeyeceği yerine Başbakan Binali Yıldırım’ı göndereceği konuşuluyor.

Hürriyet'te Murat Yetkin'in "Erdoğan ABD’ye (bu şartlar altında) gidecek mi?" başlığıyla (9 Eylül 2017) yayımlanan yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün, 8 Eylül’de Zafer Çağlayan’ın adını Reza Zarrab iddianamesine koyulmasını Türkiye’ye karşı bir adım ilan etmesinden birkaç saat sonra ABD mahkemesi bu defa Çağlayan hakkında tutuklama kararı aldı. ABD ile ilişkiler düne göre bugün çok daha gerilmiş durumdadır.

Erdoğan’ın konuşmasıyla tutuklama kararının açıklanması arasında geçen sürede Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, Çağlayan’ın adının iddianameye koyulmasının Fethullahçıların sakız gibi çiğnemeye başlaması benzetmesi, bunun hukuk devletinde yeri olmadığı sözleri vardı.

yazının devamı için tıklayın