Abone Ol

Hürriyet yazarı Selvi: Erdoğan Berat Albayrak'ı bir ay önce gözden çıkarmış

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomiyle ilgili kanun tekliflerini Lütfü Bey görmeden bana getirmeyin" diye talimat verdiğini iddia etti.

Erdoğan Berat Albayrak'ı bir ay önce gözden çıkarmış

Selvi, "DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) kökenli olan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Dövizin yükseliş içinde olduğu bir dönemde görev üstlenen Lütfi Elvan’dan beklenti büyük.

Ama başarılı olması için arkasında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin desteği var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 ay önce Meclis grubuna, 'Ekonomiyle ilgili kanun tekliflerini Lütfü Bey görmeden bana getirmeyin,' diye talimat verdiği söyleniyor." ifadesini kullandı.

Selvi, "27 saatin sonunda Erdoğan öngörülemez bir lider olduğunu gösterdi. Berat Bey’in istifasını kabul ederken, yerine tecrübeli bir isim olan Lütfi Elvan’ı atadı." görüşünü savundu.

Erdoğan'ın damadı, Berat Albayrak'ın istifa haberini yayımlamazken, Selvi, "Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasıyla başlayan ve 27 saat devam eden süreçte her kafadan bir sesin çıkması önlendi.

Değişik kaynaklardan yapılan açıklamaların farklı tartışmalara yol açmasının önüne geçilmiş oldu. Kimi zaman yapılan açıklamalar yeni krizlere neden olabiliyor.

Ya da en azından tartışmayı farklı bir zemine kaydırabiliyor. O nedenle tek kanaldan bilgi verilmesi önemliydi. Ayrıca Berat Bey’in Cumhurbaşkanı’nın damadı olması nedeniyle işin bir de aile boyutu vardı.

O nedenle sürecin tek elden yönetilmesi önemliydi. Kamuoyu Berat Albayrak’ın istifasının kabul edildiğini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasından öğrendi." düşüncesini dile getirdi.

Yazının devamı için tıklayın