Abone Ol

Erdoğan belediye başkan adaylarının açıklanması için tarih verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan belediye başkan adaylarının açıklanması  için tarih verdi

Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin olarak, "Bu hafta içerisinde Ankara Adana İzmir büyükşehirlerin gerek milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanlarıyla toplantımızı yaptık. Onların kanaatlerini aldık. Nasip olursa Pazar günü İstanbul’un bütün kanaatlerini alacağız. Bu kanaatlerden sonra da bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da biz birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu sırada bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz" açıklamasını yaptı.


Biden görüşmesi
Öte yandan Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşeye ilişkin de şunları kaydetti:

"F16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kenedisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu, bununla ilgili olarak kongreye bu noktada teklifini yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tek şeyleri özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız. İsveç’le ilgili olarak da bizim Parlamentomuzun vereceği kararı çok çok önemsediklerini söylediler. Biz de kendilerine İsveç konusunda bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğunu yeter ki terörle ilgili  yaklaşımlarını İsveç kontrol altına alsın ve bunun dışında da bizler millet meclisimiz olarak şuanda komisyondan zaten geçti. Bunun itesinde de dışişleri komisyonumuz kongreyle ilgili bu gelişmeleri yürütüyorlar.

Özellikle Gazze konusunu ayın Biden ile etraflıca ele aldık. Ve  Gazze’deki gelişmelerde şuan itibariyle 18 bini aşkın çocuk kadın yaşlı okullar camiler klişeler bunların yıkılmasının ne denli insani olduğunu, bu noktada başka ABD’nin dedik buraya müdahil olmanız gerekir dedik. Müdahil olmamanız halinde bir insani suç var vicdani suç var, biz de burada elimiz kolumuz bağlı duramayız, elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz dedik, bunları kendisiyle değerlendirdik."