Abone Ol

Erdoğan başkanlık sisteminden vaz mı geçti?

Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada sarf ettiği "demokratik parlamenter sistemi hep birlikte savunacağız" cümlesi dikkat çekti.

Erdoğan başkanlık sisteminden vaz mı geçti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kritik MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık ettikten sonra, Türkiye’de üç ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini bizzat açıkladı. Erdoğan’ın OHAL açıklamasını yaptığı konuşmasında ise çok kritik bir ifade dikkat çekti. Erdoğan, “demokratik parlamenter sistemi hep birlikte savunacağız” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu ifadesi, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de aynen yer aldı.

EL CEZİRE’YE DE “DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEM İÇİNDE KALIYORUZ” DEDİ
Erdoğan, kameraların karşısına çıkıp OHAL ilanı konuşmasını yapmadan önce de El Cezire televizyonuna bir röportaj verdi. Bu röportajda da benzer bir ifade kullanan Erdoğan, aynen şöyle konuştu; “Demokratik parlamenter sistemin içinde kalıyoruz, hiçbir zaman bundan uzaklaşmayacağız ama halkımızın barışı için gereken neyse yapacağız.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN VAZ MI GEÇİYOR?
Erdoğan’ın bu ifadesi, Ankara siyasi kulislerinde “Başkanlık sistemi ısrarından vaz mı geçiliyor” olarak yorumlandı.  Erdoğan bugüne kadar hep Türkiye için en iyi sistemin Başkanlık sistemi olduğunu ısrarla vurgulamış, son dönemde başkanlık sistemi olamayacaksa, “partili cumhurbaşkanı sistemine” geçilmesini dillendirmeye başlamıştı.

Muhalefetteki CHP ve MHP ise sürekli “parlamenter sistemin devamından yana” tavır koymuşlardı.

sözcü