Abone Ol

Erdoğan: Avrupa'nın En Ucuz Akaryakıt Fiyatları Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında tepe taklak olmasına mı gönderme yaptı bilinmez ama akaryakıt fiyatları hakkında çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Erdoğan: Avrupa'nın En Ucuz Akaryakıt Fiyatları Türkiye'de

İşte Erdoğan'ın açıklamasındaki o bölüm:

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bir yanda büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yol diğer tarafta eski Türkiye'ye giden yol var. Ülkemizi 2023 yolunda tutmaya çalışırken birileri de öteki yolu zorluyor.

Gezi olaylarından itibaren yaşadığımız olayların ekonomik sonuçları da oluyor. Ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı. 2018 ağustosundan itibaren Türk ekonomisini tamamen çökertmeye yönelinen saldırılar yaşadık. Küresel salgın krizinin tetiklediği gelişmeler bize bu tuzakları kuranları daha beter durumlara düşmüştür. Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir. Biz bu vahim tablo içinde geçen 19 yılda kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde üretim, ihracat, istihdamımızla iyi bir yerde duruyoruz.

Şayet, 2022'yi ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.

Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz.

Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz.

Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz.

Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu görevde oldukça faizle mücadelem sürecek."

Milletimizle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Türkiye halen 3 derin deniz sondaj gemisi iki sismik araştırma gemisiyle Akdeniz ve Karadeniz'deki çalışmalarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Bu gemi 7. nesil olarak adlandırlan en son teknoloji ile sıfır bir gemidir. Boyu 238 eni 42 metre olan yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz.''