Abone Ol

Erdoğan, Aksaklıklar için, Bunun hesabını Tek tek Soracağım Demiş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı

Erdoğan, Aksaklıklar için, Bunun hesabını Tek tek Soracağım Demiş

Parti genel merkezinde yaklaşık 6 saat süren toplantının ana gündemi deprem oldu. Kulislerde, Erdoğan’ın depremin ilk 48 saatinde yaşanan aksaklıklar için, “Bunun hesabını tek tek soracağım” dediği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Erdoğan’ın MYK'da, depremin ilk günlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle “sinirli olduğu” ve kurmaylarına bu konuda, “sert uyarılarda bulunduğu” öne sürüldü. 

Kalyoncu’nun bağışta bulunmasını Erdoğan mı istedi?
MYK'ya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile muhalefet tarafından "beşli çete" olarak adlandırılan şirketler arasında yer alan Kalyon İnşaat'ın sahibi Cemal Kalyoncu'nun da katılması dikkati çekti.

Erdoğan’ın toplantıda, deprem bölgelerinin en hızlı şekilde yeniden inşası için yapılması gerekenlere ilişkin bilgi aldığı belirtildi.

Erdoğan'ın Kalyoncu'dan deprem bölgesine yardımda bulunmasını, konteyner kent ve konutların inşasında da aktif rol alması gerektiğini söylediği öne sürüldü. Erdoğan'ın Kalyoncu'dan Türkiye Tek Yürek kampanyasına da, "bağışta" bulunmasını istediği iddia edildi. Kalyoncu’nun da Erdoğan’ın bu “talimatı” sonrasında televizyonlardaki ortak yayına bağlanarak, “bağışta" bulunduğu ve konteyner inşaatlarında da "aktif rol alacaklarını" açıkladığı kaydedildi.

Valilerin görevden alınacağı iddia edildi
MYK'da OHAL ilan edilen illerin valilerinin de, “görevden alınacağı” öne sürüldü.

Erdoğan, afet bakanlığının kurulmasını istedi
Erdoğan’ın, “Afet bakanlığının kurulmasını istediği, olası başka depremler için anında müdahale edilebilecek AFAD gibi kurumların bu bakanlık altında toplanmasını istediği” de iddia edildi.

Seçimler ertelenecek mi?
Erdoğan'ın MYK'da, “YSK’nın seçimlerle ilgili hazırlıklarının ne aşamada" olduğunu sorduğu da ifade edildi. Seçimlerde, “ertelemenin düşünülmediği, ertelenmesi halinde Cumhur İttifakı’nın seçimleri kaybetme ihtimalinin doğacağının" öne sürüldüğü belirtildi.

MYK'da, nihai kararı ise Erdoğan’ın alacağı kaydediliyor.