Abone Ol

Erdoğan AKP'nin Büyük İstanbul Mitinginde: Sahnede Yeniden Refah detayı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan sahneye çıkar çıkmaz geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah'tan istifa eden Sut Pamukçu'ya rozet takarak mesaj vermeyi ihmal etmedi.

Erdoğan AKP'nin Büyük İstanbul Mitinginde: Sahnede Yeniden Refah detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Meydan gümbür gümdür 31 Mart’a yürüyor. Geleceğimizin teminatı değerli gençler, sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bu İstanbul ki efendimizin müjdelediği fetih için 8 asır boyunca milletlerin fatihlerini kumandanların rüyasına giren şehirdir. Ama bu şehri bu CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. Bir hafta durmayacağız.

Anadolu'da gittiğim her yerde söylüyorum İstanbul'daki hemşerilerinizi arayın, İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Sağlam aday sağlam adam. Murat Kurum ile İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. Bunun için bir hafta çok çalışacağız. İstanbul’un beş yıllık fetret devrine son vererek şehrimizde eser ve hizmet siyasetini inşallah tekrar başlatacağız.

CHP demek, çöp çukur çamur. Bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur. Yarı zamanlı mesai. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor ya israf sende, sen israf olarak her şeyi zaten yaptın. Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik! Şu İstanbul’da neler çekmedik ya! Sıkılmadan utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!

ayrıntılar geliyor...

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, büyük Atatürk Havalimanı'ndaki İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Kurum, "31 Mart'ta hep birlikte bayram yaşayacağız. 31 Mart geleceğimizin, evlatlarımızın huzur içinde yaşayacağı bayram günü olacak. " dedi. CHP'deki para sayma görüntüleri hakkında konuşan Kurum, "İstanbul'un kaynaklarını yetim hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Bunu da yüzleri kızarmadan savundular." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: İstanbul beceriksizliğe mahkum edildi, hiç olmadığı kadar ihmal edildi

İBB adayı Murat Kurum, vatandaşlara, "Saatleri kurun, geliyor Murat Kurum. Siz bize reisimizin emanetisiniz" diye seslendi. "Ancak gönülden kurulan hayaller muradına kavuşur. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Trafik çile olmaktan çıkacak, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerinin geleceğe umutla baktığı kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul" diyen Kurum, "Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. İstanbul beceriksizliğe mahkum edildi, hiç olmadığı kadar ihmal edildi" sözleriyle rakibi Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

"31 Mart’ın işaret fişeği bugün buradan atılacak"

Mitinge ailesiyle katılan AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, vatandaşları selamladı. AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, yaptığı konuşmada vatandaşlara "Kalan 7 günde 7 kişiye ulaşın" diye seslendi. Kabaktepe, 1 Nisan'da Saraçhane'de kutlama yapma dileğinde bulundu; "31 Mart’ın işaret fişeği bugün buradan atılacak. Odağımıza sadece İstanbul’u koyduk. İstanbullular, Sayın Kurum’u 1 Nisan’dan itibaren görevlendireceklerdir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen miting için alan, Türk ve AKP bayraklarıyla donatılırken Erdoğan'ın konuşmasını yapacağı sahnenin arkasındaki dijital ekrana "Yeniden İstanbul Sadece İstanbul" yazıldı.

Miting alanının çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanda çok sayıda sağlık ekibi görevlendirilirken ambulanslar hazır bekletiliyor. Vatandaşların girişi için 15 ayrı arama noktası bulunan alanda, toplam 15 ayrı noktada otopark oluşturuldu. Katılımcıların rahatlıkla mitingi takip edebilmesi için 40 ayrı LED ekran yerleştirildi.

Alana "Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız" yazılı pankartlar da asıldı.