Abone Ol

Erdoğan: 235 Bin Esnafa 5 Bin Lira Hibe Verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: 235 Bin Esnafa 5 Bin Lira Hibe Verilecek

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık.

Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız.

Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık.

235 BİN ESNAFA 5 BİN LİRA HİBE VERİLECEK

Bu hibe programıyla işlerine ara vermiş olan esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz. 

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENECEK

Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.

ÇAY ALIM FİYATI

"Yaş çay alım fiyatı 3,27 destekleme ile 3,4 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl için yaş çay alımı kilo başına 3,8 liraya destekleme ile 4 liraya yükseltilmiştir. Aziz milletim, görüldüğü gibi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş desteklerle esnafımızın ve milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin esnafına ve vatandaşına en ciddi destek sağlayan ülke olduğu açıklanmıştır."

PKK'NIN SURİYE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Erdoğan: Terör örgütü PKK'nın Suriye genel sorumlusu, Irak'ın Kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. Pek çok kanlı eylemin faili, PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin öldürüldü.

Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Biz demokrasiye, milli iradeye uygun şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye hastalıklarını hortlatma noktasında mesafe alamayacaklar. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına da engel olamayacaklar.

Maalesef birilerinin Filistin'den bize ne Kudüs'ten bize ne şeklindeki yaklaşımlarına şahit olabiliyoruz."

Attığımız her adımda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla insanımız hem sağlığını hem de aşını koruma mücadelesi verdik. Salgın döneminde dünyada büyümeye devam edebilen nadir ülkelerden biri olduk. kısıtlamadan etkilenen sektörlere maaş, kira desteği yaptık. Vergi ve primle attığımız bu adımların yanında kredi kolaylığı gösterdik. Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çalıştık, çabaladık.

"KUDÜS NÖBETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

"Maalesef birilerinin Filistin'den bize ne Kudüs'ten bize ne şeklindeki yaklaşımlarına şahit olabiliyoruz. Bugün Biden'ın ciddi bir İsrail'e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. O da bakıyoruz ki çok çok önemli 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma konuşuyorlar. Sayın Biden sözde Ermeni Soykırımda Ermenilerin yanında yer aldın şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüzbinlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizleri mecbur ettiniz. Biz bu konularda duramayız, durmayacağız. Bugün de tekrar hatırlatıyorum 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettireceğiz."

"İSRAİL HUKUK TANIMAZLIĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

1948 ile 1967 yılları arasında 3.5 milyondan fazla yurtlarından edilerek mülteci durumuna düşürülmüştür. İsrail hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir, bunları yavruları öldürecek kadar katiller. Bir yandan Kudüs'ün mahremiyetine el uzatan bir yandan Gazze'deki sivilleri bombalayan işte bu terör devleti İsrail'dir. Siz savaş uçaklarınızla birlikte Gazze'ye bomba yağdırıyorsunuz. 

ERDOĞAN SEDAT PEKER'E GÖNDERME YAPTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, adını anmayarak organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına göndermede bulunurken, "PKK’yı ve onun destekçilerini bile samimi ve açık dille kınamaktan kaçınanların çetelerle aynı  yolda yürümeleri karşısında şunu hatırlamak isterim, terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz." dedi.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Suç örgütlerini ülkenin ve milletin başına musallat olmaktan tamamen çıkardık. Demokrasi ve hukuk dışı her araçtan medet umanlar şimdi yeni arayışlara yönelmişlerdir. Bu kirli senaryoyu da bozacağız. En büyük üzüntümüz, ülkemizde hâlâ çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir. PKK’yı ve onun destekçilerini bile samimi ve açık dille kınamaktan kaçınanların çetelerle aynı  yolda yürümeleri karşısında şunu hatırlamak isterim, terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz." ifadesini kullandı.