Abone Ol

Erbakan'ın cenazesine kimler katıldı? Liderler ezilecekti!

MEDYAFARESİ GALERİ- Önceki gün vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor.

Erbakan'ın cenazesine kimler katıldı? Liderler ezilecekti!
İŞTE CENAZEDEKİ ÜNLÜ SİMALAR

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazede


Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefedi, Saadet Partesi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenaze namazı için Fatih Camii’ne geldi. Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Mahmut Ustaosmanoğlu, güçlükle cenazenin bulunduğu alana girebildi. Ustaosmanoğlu ile birlikte ’Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Ünlü de camiye geldi. Bu arada, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da cenazede yer aldı.

Çiller ve Baykal, Erbakan’ın cenazesinde

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın cenazesine katılmak üzere Fatih Camii’ne geldi. Bakan Cemil Çiçek, DTP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş ve Hüsamettin Özkan da camiye gelen isimler arasında.

1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu cenade

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katılımlar devam ediyor. Cenaze namazı için camiye gelenler arasında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da var. Kıvrıkoğlu, bir grup askerle birlikte cami avlusundaki yerini aldı.

Cumhurbakanı Gül camide

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze namazını kılmak için Fatih Camii’ne geldi.

Başbakan Erdoğan geldi

Cenazeye katılmak için Belçika ziyaretini erteleyen Başbakan Reçcep Tayyip Erdoğan camiye geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ’’DAP’’ ile saat 12.00’de İstanbul’a geldi. Cumhurbaşkanı Gül’ü; Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Gül, önceki gün vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

Derviş Eroğlu Erbakan’ın cenazesinde

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii’ne geldi. Makan aracından inen Derviş Eroğlu’na bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Eroğlu, beraberindekilerle birlikte cami avlusuna girdi.

Bülent Arınç cenazede

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bazı bakanlarla birlikte camiye geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de cenaze töreninde yerini aldı.

Devlet Bahçeli cenazede

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenazesine katılmak için Fatih Camii’ne geldi. Devlet Bahçeli’ye; MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu eşlik etti. Bir süre yürüyen Bahçeli, protokol kapısından camiye girdi.

11:42 - Saray Bosna’dan toprak getirildi

İstanbul’da bugün defnedilecek Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın mezarı için Bosna Hersek’ten kavanozla toprak getirildi. Cenazeye katılmak için şu ana kadar Atatürk Havalimanı üzerinden; Lübnan, Malezya, Kuveyt, Mısır, Bosna Hersek, Suriye, Suudi Arabistan, Nijerja ve Fas’tan heyetler geldi. En kalabalık gelen grup ise 160 kişi ile Saray Bosna heyeti oldu. Bosnalılar beraberlerinde eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç’in mezarından aldıkları bir miktar toprağı da getirdi. Misafirler tahsis edilen otobüslerle Fatih Camii’ne naklediliyor.

Generkurmay, çelenk gönderdi

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara’da vefat eden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın Fatih Camii’ndeki cenaze namazına çelenk gönderdi. Görevliler tarafından cami avlusuna taşınan ve üzerinde ’Türk Silahlı Kuvvetleri’ yazan çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenginin yanına konuldu.

Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük, cenaze için İstanbul’da

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ankara’da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenaze törenine katılmak üzere İstanbul’a geldi. THY’nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı’na gelen Eroğlu ve Küçük’ü, Devlet Konukevi’nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Eroğlu ve Küçük, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere alandan ayrıldı.

Soylu: Erbakan, siyasete bir çok yenilik sokmuş liderdi

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Necmettin Erbakan’ın siyasete bir çok yenilik getiren bir lider olduğunu söyledi. Protokol girişinden cenaze namazının kılınacağı alana gelen Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Soylu, " Erbakan’ın büyük bir eğiticidir. Siyasete birçok yeniliği sokmuştur. Biz bir çok etkinliği ondan öğrendik. Allah rahmet etsin." dedi. Öte yandan, cenaze töreninde askeri erkan da yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen bir albay da cenaze namazına katıldı.

Yasin Hatipoğlu, tabuta kapanıp ağladı

Saadet Partisi (SP) Kurucular Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Yasin Hatipoğlu, Erbakan’ı son yolculuğuna uğurlamak için geldiği cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Camiye gelişinde de oldukça bitkin olduğu görülen Hatipoğlu, bir süre başını tabuttan kaldıramadı.

Cenaze musalla taşında, Kuran’ı Kerim okunuyor

Ankara’da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenazesinin, Fatih Camisi’nde musalla taşına konulmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. Erbakan’ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından ’’Milletimizin başı sağoğlsun, mekanın cennet olsun’’ ve ’’Mavi Marmara senin mirasın’’ yazılı pankartlar asıldı.

Kılıçdaroğlu ve Derviş Eroğlu çelenk gönderdi

Cenazenin camiye getirilmesiyle birlikte sevenleri arasında izdiham yaşandı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve KKTC Meclis Başkanı İrsen Küçük çelenk gönderdi.