Abone Ol

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki, faydalı ve keyifli bir eğitim almak için hangi şehre gitmek gerekir? Gideceğiniz ülkenin konuşulan dilini, üniversitenin eğitim dilini, ülkenin coğrafi konumunu, kültürel ve sosyal yaşamını ve yaşam...

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Tarihi bir kentin sokaklarında mı dolaşmak istersiniz, yoksa sanatla harmanlanmış kent merkezlerinde mi? Erasmus projesi üniversite öğrencilerine her yıl dünyaya daha geniş pencereden bakabilecekleri imkanlar sunuyor. Farklı şehirler, farklı ülkeler, farklı insanlar… Okul yıllarında edinilecek bu deneyimler iş hayatında mezunlara çok büyük avantajlar sağlıyor. Peki hangi şehirde okumalı? Tercih ettiğiniz bölüme ve nasıl bir hayat yaşamak istediğinize bağlı olarak okumak istediğiniz şehri seçemiyorsanız, bu liste ufkunuzu açmanızda yardımcı olabilir…

1) Floransa, İtalya

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 1

Arno Nehri çevresinde kurulan Floransa Toskana Bölgesinin başkenti olmakla birlikte, İtalya Rönesans’ının da başkenti olarak kabul ediliyor. Leonardo Da Vinci’nin, Dante’nin ve Michelangelo’nun yaşadığı Floransa’da çok sayıda sanat galerisi, müze, kilise ve sanat eseri bulunuyor. İtalya sanat tarihi ve mimarlık gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler için en ideal ülkelerden biri. Ayrıca Floransa tarih, tiyatro, edebiyat, felsefe, moda ve takı tasarımının yanı sıra güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de iyi bir seçim olabilir. Dokusuyla ruhunuzu besleyecek olan Floransa Erasmus programı sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak.

2)Prag, Çek Cumhuriyeti

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 2

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük şehri ve başkenti olan Prag, Altın Şehir, Masal Şehri ve Avrupa’nın Kalbi olarak da isimlendiriliyor. Güzel sanatlar fakültesinde eğitim alan öğrencilerin yanı sıra konservatuvar, mimarlık, peyzaj, tarih, ekonomi ve sanat tarihi alanlarında eğitim alan öğrencilerin de keyifli vakit geçirdiği Prag, Erasmus programı ile en sık gidilen şehirler arasında yer alıyor.

3)Leuven, Belçika

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 3
Belçika'nın en büyük üniversitesi olan Katholieke Universiteit Leuven (Leuven Katolik Üniversitesi) Avrupa’nın en iyi üniversitelerinden biri. Şehirle iç içe geçmiş bir kampüsün içinde çok iyi olanaklara sahip Katholieke Universiteit Leuven 15. yüzyılda bu kentte kuruldu. Belçika’nın diğer şehirlerinin aksine pek çok kişinin İngilizce bildiği bu şehirde iletişim kurmakta zorlanmazsınız. Ulaşımınızı 6-7 Euro ödeyerek kiraladığınız bisikletlerinizle sağlayabilirsiniz. Tabii orada okumaya karar verirseniz, bu kira ücretinden sıyrılmak için bir bisiklet edinmenizde fayda var. İktisadi ve idari bilimler fakültesi öğrencileri için ideal olan bu şehir görülmeye değer.



4) Berlin, Almanya

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 4

Almanya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Berlin’de öğrencilere yönelik pek çok festival gerçekleşiyor. Gece hayatıyla da ön plana çıkan Berlin’de aynı zamanda eğitim kalitesi de çok yüksek. Mühendislik, tarih, mimarlık, peyzaj ve rekreasyon gibi alanların yanı sıra uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve ekonomi gibi alanlarda da eğitim alan öğrenciler için de burada okumak doğru bir tercih olabilir.

5)Kopenhag, Danimarka

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 5

Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag tüneller ve köprüler ile birbirine bağlanmış bir şehir olarak dikkat çekmesinin yanı sıra mimari eserleri, parkları ve müzeleri ile de ünlü. Oldukça pahalı olmasına rağmen, çok sayıda eğitim kurumu ile öğrenciler için ilgi çekici bir şehir Kopenhag. Özellikle medya ve yayıncılık, ekonomi, pazarlama ve finans gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerinin üst düzey eğitim alabilecekleri bir başkent.

6) Varşova, Polonya

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 6

Varşova, pek çok tarihi savaş tanıklık etmiş Vistül Nehri üzerine kurulmuş bir şehir. Gotik, Rönesans, Barok ve Neoklasik dönem eserlerinin bulunduğu şehir aynı zamanda önemli bir eğitim merkezi. Kütüphaneleri ile de dikkat çeken Varşova mimarlık, tıp, sağlık bilimleri, ziraat mühendisliği, temel bilimler ve ekonomi gibi çeşitli programlarda eğitim alan öğrenciler için zengin bir deneyim yaşama fırsatı sunuyor. Bu güzel şehir aynı zamanda konservatuvar öğrencileri için de bire bir.

7) Amsterdam, Hollanda

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 7

Yılda 4.2 milyon turist ağırlayan Amsterdam, bir kültür sanat başkenti. Rjiks, Van Gogh, Rembrandthuis, Anne Frank Huis, Hermitage, Troppenmuseum gibi pek çok müzeye ev sahipliği yapan Amsterdam aynı zamanda Avrupa’nın en renkli gece hayatına sahip şehirlerinden biri. Kanallarla dolu bu şehir size bir masal kentindeymişsiniz gibi hissettirirken, bisiklet sever saygılı halkı ise hemen ortama alışmanızı sağlayacaktır. Merkezde konumlanan Vrije Üniversitesinde İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri de rahatlıkla derslerini eşleştirebilirler. Çocukların bile akıcı bir şekilde İngilizce konuştuğu bu şehirde insanlarla kolayca iletişim kurabilirsiniz.

8) Viyana, Avusturya

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 8

Avusturya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Viyana, çeşitli dönemleri yansıtan pek çok mimari esere ve saraya sahip. Çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşun da merkezi olan şehir opera ve kafeleri ile ünlü. Özellikle konservatuvar öğrencileri için ilham verici bir şehir olan Viyana, mühendislik, veterinerlik, tıp, sağlık bilimleri, felsefe, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim alan öğrenciler için de uygun.

9) Barselona, İspanya


Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 9
Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti olan Barselona Picasso’nun ve ünlü mimar Gaudi’nin yaşadığı şehir olarak dikkat çekiyor. Mimarlık, mühendislik, çevre bilimleri ve peyzaj gibi alanlarda eğitim alan öğrencilerin yanı sıra güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de en doğru seçeneklerden biri olan Barcelona, spor ve medya alanında kendini geliştirmek isteyenler için de iyi bir seçim olacaktır. Pek çok dokuyu aynı anda hissedebileceğiniz Barselona, kendinizi hızla geliştirebileceğiniz bir şehir.

10) Tallinn, Estonya

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir - Resim: 10
Estonya’nın ana liman kenti olan Tallinn aynı zamanda ülkenin başkenti. Dünya dijital şehirleri arasında yer alan Tallinn, kuzey Avrupa’nın en eski kenti olarak da dikkat çekiyor. Skype’ın geliştirildiği ve Ericsson’un en büyük üretim merkezlerinden birinin yer aldığı şehir; bilgisayar bilimleri, dünya dinleri, tarih ve mimarlık eğitimi alan öğrenciler için uygun olduğu kadar güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için de iyi bir alternatif. (Öykü Çetin/ Radikal)