Abone Ol

Enver Aysever ve Faruk Bildirici Birbirine Girdi

Uzun müddettir tartışmalara konu olan "Okur-Yazarlık Atölyesi İhalesi'ndeki Enver Aysever şartı" Aysever'in, Cumhuriyet Gazetesi'ne açtığı davayı kazanmasıyla yeniden gündeme geldi

Enver Aysever ve Faruk Bildirici Birbirine Girdi

Faruk Bildirici ve Enver Aysever arasında yaşanan "İzmir gerilimi" Aysever'in Cumhuriyet Gazetesi'ne açtığı davayı kazanmasıyla yeniden alevlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenmesi planlanan "Okur-Yazarlık Atölyesi ihalesi" iddialarıyla başlayan Aysever-Bildirici tartışmaları sosyal medyaya taşındı.

ÖZÜR BEKLİYORUM

Cumhuriyet Gazetesi'ne açtığı davayı kazanan Aysever, sosyal medya hesabından Bildirici, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerini etiketleyerek, "Bana iftira atan Faruk Bildirici'nin iddialarını Cumhuriyet Gazetesi'nden yolsuzluk yaptığım için kovulduğumu söyleyerek temellendirdi. Gazete davayı kaybetti, böyle bir iddia da yok. Eğer namusu varsa özür diler, aksi halde yalancı, onursuzdur. Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi, eski yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya’da köşe yazısıyla benim işten çıkarılmama sahte gerekçe yarattığı için özür bekliyorum. Gazetenin davada ASLA böyle bir iddiası olmadığı halde bu yazı kaleme alınmıştır. Gelelim Cumhuriyet Gazetesi yönetimine; özür bekliyorum, göreve iade edilmeyi bekliyorum. İlhan Selçuk gibi dürüst, adil olmalarını bekliyorum. Üst mahkemeye gitmeden hatalarından dönmelerini bekliyorum. Okurlarımdan da özür dilemeliler.  Son bir söz de dostlarımın görev yaptığı, okuru olduğum Birgün Gazetesi yönetimine. Eğer Faruk Bildirici özür dilemezse ve siz yazılarına ve haksız sıfatına eyvallah ederseniz suç ortağı olursunuz. Yoldaşınıza bunu layık görüyorsanız canınız sağ olsun! Özür bekliyorum Aykut Küçükkaya. Senin yazın yalanlandı. Davada ekonomik sıkıntı gerekçe gösterildi. Şimdi bu yazıyı neden yazdın anlat lütfen." ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYEDEN KAÇ PARA ALDIĞINI AÇIKLAMIYOR!

Bu açıklamaların üzerine paylaşımda bulunan Bildirici ise "Meseleyi çarpıtıyor! Ben belediyelerle mali ilişkiye girmesinin etik dışı olduğunu yazdım. Bu da kanıtlı. İsteyene ihale belgelerini, dava dilekçesini, İzmir BB'nin yanıtını gönderebilirim. Zaten hangi belediyeden kaç para aldığını açıklayamıyor!" dedi.

 YA SEN YALANCISIN YA BEN, YA SEN YALANCISIN YA TUNÇ!

Bildirici'ye tepki gösteren Aysever, "Ya bir insan haysiyetsiz olunca yapacak bir şey yok. Utanman da mı yok? Faruk o halde Tunç Soyer, yalancı. Açıklamayı o yaptı. Namusun varsa aç sor. Cumhuriyet seni bundan kovdu dedin, mahkemede böyle belge yok Arif Kızılyalın’a sor. Şerefimle söylüyorum bedelini ödeyeceksin" açıklamasında bulundu. Ardından o dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamayı paylaşan Aysever, "Al sana Tunç Soyer’in açıklaması haysiyet celladı Faruk Bildirici! Ya sen yalancısın ya ben. Ya Tunç yalancı, ya sen! Kaldıysa onurun ara başkanı. Son söz; bu yaptığın yanına kalmayacak. Ben senin foncularına benzemem. İstediğin kadar saklan!" paylaşımında bulundu.