Abone Ol

Enis Berberoğlu ve Soner Yalçın'ın villa kavgası

Yeni Asır'ın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, kendisini korkak davranmak ve Gülen cemaatine biat etmekle suçlayan Soner Yalçın’a, Çeşme’de yaptırdığı kaçak villa üzerinden cevap verdi.

Enis Berberoğlu ve Soner Yalçın'ın villa kavgası

Yeni Asır'dan Zafer Şahin'in haberi şöyle...

İlk kez Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı ve CHP'li Çeşme Belediyesi'nin görmezden geldiği Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın Çeşme'deki kaçak villası, haberin yayınlanmasından tam 9 ay sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu tarafından yeniden gündeme taşındı. Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni olan Berberoğlu, kendisini Ergenekon Davası devam ederken korkak davranmak ve Gülen cemaatine biat etmekle suçlayan Yalçın'a, Çeşme'de tarım arazisi üzerine yaptırdığı kaçak villa üzerinden cevap verdi.


Hapiste boş durmadın!

Yalçın'a 2011 yılında ODA TV davasından tutuklanmasından sonra Hürriyet olarak maaş ödemeye devam ettiklerini anlatan Berberoğlu, Sözcü yazarının hapisteyken Çeşme'de kaçak villa inşaatına başladığını iddia etti. Berberoğlu, 5 Mart 2015'te Yeni Asır'da yayınlanan, "Soner Yoldaş bu villa kaç oda" başlıklı habere atıfta bulunarak şöyle devam etti:

"Seni içeri aldıkları gün eski eşin ve avukatın hanımefendi doğrudan bana geldi. Yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet avukatları da devreye girdi. Dosyana bakıldı. Sonuçta yazılarına devam ettin, arkası gelmedi. Ama Hürriyet'ten maaşın aylarca hesabına yattı. Helali hoş olsun. Yalnız bir mesele var. Biz mahpustaki bir yazara maaş ödediğimizi sanıyorduk. Oysa sen içerde de boş durmamışsın. Hapisteyken Çeşme'de kaçak villa inşaatına başlamışsın. Çıkan haberlerden öğrendim. Üzülme bu da geçer."


Neden 9 ay sonra

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun eski dostu Soner Yalçın'ın Çeşme'deki kaçak villasını 9 ay sonra gündeme taşıması akıllara, "Madem bu villanın kaçak olduğunu biliyordun. Neden CHP'li Çeşme belediyesinin bu kanunsuzluğa göz yummasına izin verdin" sorusunu getirdi. Yalçın'ın Çeşme'de tarım arazisi üzerine kaçak olarak kondurduğu villanın haberi ilk kez 5 Mart 2015'te Yeni Asır'da, "Soner Yoldaş bu villa kaç oda" başlığıyla yayınlandı. Dışarıdan bakıldığında bir malikaneyi andıran villanın yıkılmasını engellemek için kapısına Atatürk posteri astıran ve köylülere, "Buraya kütüphane yaptırıyorum" diyen Yalçın'a belediyenin göz yumduğu ortaya çıktı. Çeşme Belediyesi, Sözcü yazarı Yalçın'a imara kapalı 5 bin 648 metrekare tarım arazisine kaçak villa yaptırdığı için 46 bin lira ceza kestiğini ve inşaatı mühürlediğini açıkladı. Ancak Yalçın'ın kısa bir süre mührü kırmasına ve inşaata devam etmesine müdahale etmedi.


Araları bozuldu

Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı Çeşme'deki kaçak villa skandalı tam 9 ay sonra bir kez daha gündeme geldi. Soner Yalçın, Sözcü'deki köşesinde gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını yorumlarken eski dostu ve genel yayın yönetmeni CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ağır ifadelerle eleştirdi. Yalçın, yazısında, "Korkup Pensilvanya'ya biat etmeye gidip, dönüşünde Silivri zindanındayken beni işten çıkaran ve şimdi CHP milletvekili olup dokunulmazlığa kavuşunca, toplu ağlama seanslarında nutuklar atan Enis Berberoğlu mu basın özgürlüğünü sağlayacak" sorusunu sordu.


Ağır yanıt

Yalçın'ın yazısının yayınlanmasından sonra gözlerin üzerine çevrildiği Berberoğlu ise eski dostuna aynı sertlikte yanıt verdi. Yalçın'ın hapisteyken Çeşme'de kaçak villa yaptırdığını belirten Berberoğlu'nun, aylar önce ortaya çıkan bu skandalı yeniden gündeme taşıması dikkat çekti. Kanuna aykırı olarak Çeşme'de tarım arazisi üzerine kaçak villa konduran Sözcü yazarına aylardır ses çıkarmayan CHP'li Çeşme ve Büyükşehir Belediyeleri'nin Berberoğlu'ndan gelen bu açıklama sonrası nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. CHP'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Berberoğlu'nun, uzun yıllar Hürriyet'te birlikte çalıştığı eski dostunun kaçak villasını 9 ay sonra hatırlaması, "Aralarına kara kedi girdi" şeklinde yorumlandı. (ZAFER ŞAHİN-Yeni Asır)