Abone Ol

Ender Saraç'a zina suçlaması!

Dr. Ender Saraç'ın eşi "Sevgilisinden oğlu var" diyerek zina davası açtı. Mahkeme, Sevgi Saraç'a 7 bin 500 TL nafaka bağlayıp çift boşadı.

Ender Saraç'a zina suçlaması!

Tanınmış diyetisyen Dr. Ender Saraç, Sevgi Saraç’la 1988’de evlendi. Çiftin "Özcan" adını verdikleri bir oğlu oldu. Fakat şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını iddia eden Dr. Saraç, eşiyle 2001’de yollarını ayırdı. Ancak açılan boşanma davası kabul edilmedi. 9 Haziran 2004’te Ender Saraç ikinci kez eşine boşanma davası açtı. Eşinin toplum önünde küçük düşürücü ve onur kırıcı davranışlarına maruz kaldığını iddia eden Dr. Saraç, Sevgi Saraç’ı evliliğin gereklerini yerine getirmemekle suçladı.

YARGITAY’DAN DÖNDÜ
Sevgi Saraç ise boşanma karşılığında aylık 10 bin lira nafaka ve eşinin sahibi olduğu 4 şirketin yarı hisselerini istedi. Mahkeme, 10 tanık dinledi. Dışarıda bekleyen 3 tanığı ise farklı şeyler söylemeyeceklerine kanaat getirerek dinlemedi. Kurduğu hükümle de Dr. Saraç’ın Saraç’a aylık 5 bin lira nafaka ödemesine karar verip çifti boşadı. Ancak Sevgi Saraç karardan memnun kalmadı. Temyiz istemiyle Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de temyiz isteyen Sevgi Saraç’ın talebini yerinde buldu ve dinlenmeyen 3 tanığı gerekçe göstererek yerel mahkeme kararını bozdu. Boşanma davasının sil baştan görülmesine, yerel mahkemede önceki gün devam edildi. Duruşmada söz alan Sevgi Saraç’ın avukatı, "Biz, Ender Saraç’a bir başka aile mahkemesinde zina nedeniyle boşanma davası açtık. Bu dava ile yeni açtığımız dava birleştirilsin" dedi. Mahkeme ise dosyanın karar aşamasında olduğunu belirterek bu talebi reddetti. Yargıtay’ın bozma ilamına uyan mahkeme, söz konusu 3 tanığı dinledi. Ardından da Sevgi Saraç’ın nafakasında 2 bin 500 liralık bir artırıma gitti. Tarafların bu yerel mahkeme kararını da temyiz etme hakları bulunuyor.