Abone Ol

En sosyetik mevlit!!! Önce dua ettiler, sonra Tatlıses'le halay çektiler!!!

Nadire İçkale, 40'ını dolduran torunu Mehmet İçkale için dua okuttu. İstanbul ve Ankara sosyetesinin ünlü hanımlarının katıldığı gecede konuklar, girişte dağıtılan eşarpla başlarını kapatıp dua ettikten sonra ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in türküleriyle

En sosyetik mevlit!!! Önce dua ettiler, sonra Tatlıses'le halay...

İstanbul ve Ankara sosyetesinin ünlü isimleri Nadire İçkale'nin rahmetli eşi Mehmet İçkale'nin adını verdiği torunu için düzenlediği dua gecesinde bir araya geldi. Geceye katılanlar arasında Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu'nun eşi Emine Aksu da bulunuyordu. İçkale Otel'de düzenlenen gecede konuklara salonun girişinde eşarp dağıtıldı. Sosyete hocası olarak bilinen Şengül Tezcan, dua okumak için salonun ortasında kurulan bölüme geldiğinde, hanımlar dağıtılan eşarplarla başlarını örterek dua tertibine geçtiler. Hanımlar ilahiler ve duaların okunmasının ardından hep birlikte salavat getirdiler. Oldukça duygulanan Nadire İçkale, dua sırasında gözyaşlarını tutamadı.

ERDOĞAN'IN ÜÇ ÇOCUK SÖZÜNE DESTEK

Gecede konuşma yapan Nadire İçkale, torunu Mehmet'in dedesinin yarıda bıraktığı yarışta bayrağı devraldığını ve daha ileriye götüreceğini söyledi. Küçük Mehmet'in dedesi ve babası gibi devletine ve milletine yararlı işler yapacağını belirten İçkale, Başbakan Erdoğan'ın "Üç çocuk yapın" sözüne de destek verdi. Çocuk sayısını artıranlara teşvik primi vereceğini söyleyen Hanımağa, "En fazla oğlan evlat doğuran, en çok mücevheri kapar" dedi. Kız çocukların mutlaka okula gönderilmesi gerektiğini dile getiren İçkale, sözlerini şöyle sürdürdü, "Kızlarımız yarının geleceği için çok önemli, mutlaka kız çocukların eğitimine katkıda bulunmalıyız".

DUANIN ARDINDAN GÖBEK

Geceye mini etekli, göğüs ve sırt dekolteli birbirinden şık kıyafetlerle katılan hanımlar, dua sırasında taktıkları eşarpları duanın sona ermesiyle çıkardılar. Hanımlar daha sonra İbrahim Tatlıses'in şarkıları eşliğinde bol bol halay çekip göbek attılar. Dua sırasında gözyaşlarını tutamayan Nadire İçkale, halay sırasında halay başı oldu. Elindeki dolarları havaya saçan İçkale, Diyarbakır geleneklerine göre önce dua edildiğini ve ardından eğlenildiğini söyledi. İçkale, kendisinin de bu geleneği devam ettirdiğini belirtti.

ÜÇÜNCÜ TORUN

Hacı Nadire İçkale, oğlu Ozan ve gelini Özge'den iki; kızı Diyar İçkale'den de bir torun sahibi oldu. Bülent Ceylan'dan boşanan kızı Diyar İçkale'nin 3 yaşında Nehir Ceylan adında bir kızı bulunuyor. 3 yaşındaki Buke Su İçkale'nin ardından ikinci çocukları erkek olan Ozan ve Özge İçkale çifti, Nadire İçkale'nin 3. torununa rahmetli dedesinin ismini verdiler.

OXFORD HATIRASI

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan türkücü İbrahim Tatlıses'i ilginç bir sürpriz bekliyordu. İlk şarkının ardından Nadire İçkale, "Oğlum" dediği Tatlıses'e bir hediye verdi. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Oxford Üniversitesi'nin ana binasının önüne montajlanmış İbrahim Tatlıses fotoğrafı, ünlü türkücü ve salondakileri şaşkına çevirdi. Başında kep, elinde diploma üniversite mezunu gibi görünen İbrahim Tatlıses, bu fotoğrafın aldığı en önemli hediyeler arasında olduğunu söyledi. Oxford mezunu iki arkadaşıyla İngiltere'ye giderek üniversitenin ana binası önünde fotoğraf çektirdiğini ve sonra kendi fotoğrafı yerine İbrahim Tatlıses'in fotoğrafını montajlattığını belirten Nadire İçkale, "Tatlıses, hep "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik" derdi. Oysa dünyanın ilk üniversitesi Harran'da kurulmuştu. Kendisi de Harran'ın özelliklerini taşıyan üstün bir zeka ve yeteneğe sahip. Bizde kendisine böyle bir hediyeyi uygun gördük" dedi. Ünlü türkücünün yeteneği ve zekasıyla zirveye çıktığını belirten İçkale, "Sen hayat mezunusun, masterini en zor şartlar altında yaptın, Harran'ın kalıtsal özelliklerini taşıyan İbo'ya bunu layık gördük" dedi.