Abone Ol

En Son Babalar Duyar’ın sevilen oyuncusu hayatını kaybetti!

Türk tiyatro ve sinemasının önemli isimlerinden oyuncu Ayşegül Atik 72 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

En Son Babalar Duyar’ın sevilen oyuncusu hayatını kaybetti!

Türk Tiyatrosunun önemli değerlerinden ve Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'nin kuruluşundan itibaren Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanı olarak görev yapan Ayşegül Atik dün gece hayatını kaybetti..

En Son Babalar Duyar'da anne rolünde izlediğimiz Ayşegül Atik gece 00.10 sularında hayatını kaybetti. Acı haber, meslektaşı , öğretim görevlisi olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü Çetin Özen'den geldi..

Ayşegül Atik uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR?

Ayşegül Atik, 1948 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Gerçek ismi Mürşide Ersoy olan Ayşegül Atik 5 kardeştir. 1980'li yıllarda Ali Atik ile beraber 'Önce Alışveriş Sonra Fiş' sloganı ile hafızalarda yer edinen KDV reklamında oynadı.

Ankara TED Koleji'ni bitirdi ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1977 yılında KDV reklamında rol aldığı Ali Atik ile evlendi ve 2002 yılında evliliği son buldu. Ayşegül Atik'in bu evliliğinden Argun ve Alper isimlerinde iki oğlu oldu.

Bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi'nde Oyunculuk Ana Sanat Dalı Öğretim görevlisi olarak görev yapan Ayşegül Atik bugüne kadar Taşı Toprağı Altın Şehir, Tatlı Çarşamba, Kartallar Yüksek Uçar, Sen de mi Şakir, Alıştık Artık, En Son Babalar Duyar, Kısmetim Otel, Şen Yuva, Ali Kundilli 2 ve Yaşamak Güzel Şey gibi bir çok projede rol aldı.

2017 yılında ise Dayan Yüreğim isimli dizide rol almış ve dizide Türkan karakterini canlandırdı.