Abone Ol

En ilginç taciz davası!!! Sanık avukat, tanık avukat, mağdur avukat!!!

Ankara'da görülen bir cinsel taciz davası, avukatları karşı karşıya getirdi. Davada 30 yaşındaki kadın avukat D.C., daha önce bürosunda ücretli olarak çalıştığı avukat M.T.'yi kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı.

En ilginç taciz davası!!! Sanık avukat, tanık avukat, mağdur avukat!!!
Ankara'daki cinsel taciz davasında duruşma salonunda sadece avukatlar yer aldı çünkü şikayetçinin 30 yaşında bir kadın avukat olduğu davada sanık sandalyesine yine Ankara Barosu'na bağlı avukatlardan 56 yaşındaki Memduh T. oturdu. Mağdurenin babası da avukat.

ANKARA'DA görülen bir cinsel taciz davası, avukatları karşı karşıya getirdi. Davada 30 yaşındaki kadın avukat D.C., daha önce bürosunda ücretli olarak çalıştığı avukat M.T.'yi kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı.

D.C.'nin avukat babası ile ünlü bir hukuk doçenti de davada tanıklık yaptı. Daha önce de bir kadın avukata tacizden yargılanarak 8 ay hapis cezası alan sanığı da 2 avukat arkadaşı savundu. D.C., şikayetinde emekli Yargıtay savcısı olan avukat babasının, M.T. ile yakın dost olduğunu ve 1997 yılında babasının isteği ile yanında avukatlık stajına başladığını belirterek özetle şunları anlattı:

YANLIŞ ANLADIM SANDIM

Staja başladığım 1997 yılında 21. doğum günümde sanık, beni odasına çağırdı ve tebrik etti. Medeni ölçüler içinde yanağımdan öpeceği sırada bir an dudağıma uzandı ve öpmek istedi. Ama izin vermedim. Evde, acaba yanlış mı anladım diye düşündüm. Akşam babama staja devam etmek istemediğimi söyledim, ama bir şey anlatmadım. Ancak babam mesleki olarak güvendiği bir kişi olduğunu, devam etmemi söyledi. Sanık, sonraki zamanlarda da buna benzer davranışlarını sürdürdü. 2000 yılında evlendim. 2001 Temmuz ayında çalışma odama geldi ve birlikte olmak istediğini söyledi. Kabul etmedim, aramızda bir boğuşma yaşandı, olaydan sonra işten ayrıldım.

KIZIMI KENDİM TESLİM ETMİŞTİM

D.C.'nın avukat babası D.A.'nın olayla ilgili olarak verdiği ifade ise ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Buna göre M.T., 2004 yılında yanında çalışan başka bir kadın avukata tacizle yargılanırken D.A., M.T.'nin yanına giderek isterse kendisi için tanıklık yapabileceğini söyleyecek kadar kendisine güvendiğini anlattı.

CEZA HOCASI TANIK

Açılan soruşturmada Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku hocası Doç. Dr. Türkan Sancar da savcılıkta ifade verdi. Sancar, akademik nedenlerle tanıdığı D.C. ile bir sohbeti sırasında konunun cinsel tacize geldiğini, bunun üzerine D.C.'nin aniden duygulanarak ağlamaya başladığını anlattı. Sancar, "Sormam üzerine bana daha önce yanında çalıştığı avukat tarafından taciz edildiğini, ancak kimseye anlatamadığını söyledi" dedi.

TRAVMA GEÇİRMİŞ

D.C., cinsel tacizin yarattığı tahribatları kanıtlamak için doktor raporları da sundu. Raporlarda D.C.'ye, "travma sonrası kaçınma, flash back yaşantılar, uyku bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu" teşhisi konuldu. D.C.'nın psikoloğu ise verdiği ifadede, "Mağdureyi çok kez muayene edip gözleme tabi tuttum, olayları her defasında aynı şekilde anlattığından samimi olduğu sonucuna vardım" dedi.

18 yıl hapsi isteniyor

ANKARA 2. Ağır Ceza mahkemesi'nde başlayan davada savcı, avukat Memduh T.'nin nüfuzunu kullanarak cinsel saldırıda bulunmaktan 18 yıla kadar hapsini talep etti. İddianamede, "Mağdurenin yaşadığı cinsel taciz ve saldırı olaylarını içinde bulunduğu toplumdan tecrit edilme ve ayıplanma korkusu, evlilik birliğinin dağılabileceği ve ailesinin zarar göreceği endişesiyle duyurmadığı, daha sonra şüphelinin eşi ve çevresinin sürekli soruları üzerine olayları açıkladığı kanaatine ulaşılmıştır" denildi.

İftira atıyorlar

SANIK avukat Memduh.T. ise bütün suçlamaları reddederek, şikayetçi avukatı kendisinden para sızdırmaya çalışmakla suçladı.