Abone Ol

En güvendiğim adam başıma silah dayadı!

Batman İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, 15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında, en çok güvendiği ve ödüllendirilmesini istediği subayın başına silah dayadığını söyledi.

En güvendiğim adam başıma silah dayadı!

Kurmay Albay Hüseyin Topuz, 15 Temmuz günü darbe girişimi sırasında, kendi emrinde görev yapan ve en çok güvendiği 4 binbaşı ve 1 üsteğmen tarafından 12 saat rehin tutulduğunu belirterek, en çok güvendiği ve ödüllendirilmesini istediği subayın başına silah dayadığını söyledi.

Batman İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında, kendisine geçmiş olsun ziyaretine gelen köy muhtarlarına Bölge Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Adnan Ergün, Jandarma İstihbarat Şube Başkanı Jandarma Binbaşı Cihanhan Efe, Jandarma Asayiş Komutanı Kurmay Binbaşı Hasan Ali Gider, Jandarma Bölge İstihbarat Şube Başkanı Kurmay Binbaşı Necip Nefesoğlu ve Jandarma Terörle Mücadele Kısım Amiri Üsteğmen Alpaslan Tuna tarafından 12 saat rehin alındığını anlattı.

"EN ÇOK GÜVENDİĞİM ADAM KAFAMA SİLAH DAYADI"

Başına silah dayayan Terörle Mücadele Kısım Amiri Üsteğmen Alpaslan Tuna’nın en çok güvendiği ve ödüllendirmek istediği kişi olduğunu belirten Albay Topuz, darbe girişimi sırasında rehin kaldığı anları detaylı olarak anlattı. Albay Topuz, öncelikle kışlada olayın sonlanmasından duyduğu sevinci paylaşarak, "Yokluğumda bunun büyük olaylara dönüşmesine engel olan personelime teşekkür ediyorum. Bunlar devletin kendilerine verdiği silahı, milletine karşı kullanmayacağını bilen insanlar, bunun idrakinde olan insanlar. Bu ihanet şebekesinin bizim için ne kadar tehlikeli olduğunu bilen insanlar, bunların milletin meclisini bombalayacak kadar vicdanlarını satmış, beyinlerini satmış olduklarını bildiğimiz için bunların hiçbirinin sözüne itibar etmedik. Çok şükür Batman’da herhangi bir kalkışmanın olmasına müsaade etmeden, en azından kardeş kanı dökülmeden olayların burada, kışla içerisinde sonlanmasına vesile oldular. Ama şundan çok emin olun; Burada olaylar biraz daha ileri götürülseydi, kışla içerisinde çatışma olurdu. Buradan kimse çıkmazdı. Personelimiz o hainlerle kışla içerisinde ya çatışırlardı, ya şehit olurlardı, ya da kışla içinden asker çıkarılmazdı. Ben personelime ondan çok güveniyorum" diye konuştu.