Abone Ol

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL Oluyor! AK Partili İsim Tarihi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 5.000 TL'den 7.500 TL'ye çıkaracaklarını açıklamasınzdan sonra, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarihi duyurdu.

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL Oluyor! AK Partili İsim Tarihi Açıkladı

Akbaşoğlu, "Biz AK Parti olarak konuyla alakalı ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz."

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmesine dair, "Biz AK Parti olarak konuyla alakalı olarak ön çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL OLUYOR

Ocak 2023 zammı ile 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı için yeni zam talebi karşılık buldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama dün akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan, "Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz."

AK PARTİ’DEN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

En düşük emekli maaşına ne zaman zam yapılacağı merak ediliyordu. Düzenleme için harekete geçildi ve konuya dair açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımız dün milyonları hakikaten sevindiren bir müjdeyi açıkladı; en düşük emekli maaşının 7.500 lira olacağını söyledi. İnşallah biz AK PARTİ Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz, bunu planlıyoruz ve en düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkartıyoruz.

GEÇİCİ İŞÇİLER İÇİN TARİH

Daha önce nasıl EYT'yi çözdüysek, 3600 ek göstergeyi yasalaştırdıysak 500 bine yakın sözleşmeli personeli kadroya geçirdiysek bir başlık da geçici işçilerle ilgili ifadelerimiz söz konusuydu. Bununla ilgili de on binlerce çalışanımızı ilgilendiren 6 ay ile 10 ay arasında değişkenlik arz eden sürelerle çalışan geçici işçilerin artık kalıcı işçi olarak, bütün mevsim boyunca, on iki ay boyunca çalışabilir hâle gelebileceği bir düzenlemeyi de inşallah önümüzdeki hafta Mecliste görüşmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.