Abone Ol

En büyük trol Vladimir Putin mi?

Uluslararası basında “Rusya’nın en büyük trolü” olarak adlandırılan Putin yoksa tüm dünyayla dalga mı geçiyor?

En büyük trol Vladimir Putin mi?

Hürriyet'in haberi şöyle...

İslam karşıtı açıklamalarıyla tüm dünyadan tepki toplayan ABD'li iş adamı Trump’a Rusya lideri Vladimir Putin sahip çıktı. Putin’in dün, bin 300 gazetecinin akredite olduğu geleneksel yılsonu basın toplantısına, Donald Trump’ı övmesi damga vurdu. Ancak Putin bunu ilk kez yapmıyor. Batılı ülkeler tarafından “dışlanan” isimlere Putin kol kanat geriyor.

1-Donald Trump'a büyük övgü

Putin dünkü basın toplantısında, ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Trump'ı 2016 seçimlerinin “mutlak favorisi” olarak tanımladı. Amerikan basınının her fırsatta zekâsıyla alay ettiği Trump’ı Rusya lideri "parlak ve yetenekli bir insan" olarak tanımladı.

Trump ise bugün bir açıklama yaparak Rusya Devlet Başkanı’nın kendisi için dile getirdiği iltifat dolu sözlerden onur duyduğunu söyledi.

Putin'in açıklamaları Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

2- FIFA Başkanı Sepp Blatter

Putin’in aynı basın toplantısında övdüğü diğer isim ise FIFA Başkanı Sepp Blatter’di. Hakkındaki büyük yolsuzluk iddiası nedeniyle soruşturma açılarak görevinden uzaklaştırılan Blatter için Putin, “Nobel alacak adam” dedi.

Putin sözlerine şöyle devam etti: “Blatter saygı duyulması gereken bir insan, dünyafutbolunun gelişimi için çok şey yaptı.”

3- Kuzey Kore eski lideri Kim Jong-il

Kuzey Kore’nin 2011 yılında ölen eski lideri Kim Jong İl de Putin’in favorileri arasındaydı. Tüm dünyanın diktatör olarak gördüğü ve ülkesini modern dünyadan kopuk bir şekilde yönettiği için eleştirdiği Kim Jong il için Putin, “dünya meseleleri hakkında müthiş bilgisi olan modern bir insan” demişti.

Putin bu sözleri 2000 senesinde söyledi.

4- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

Batılı ülkelerin görevinden ayrılması için baskı yaptığı Esad’a sahip çıkan ender liderlerden biri olan Putin her fırsatta desteğini dile getiriyor. Esad da Rus liderden aldığı güvenle iç savaştan bu yana, ilk kez Suriye’den ayrılarak geçtiğimiz aylarda Moskova’ya giderek Putin’le yüz yüze görüştü.

5- Venezuela eski Devlet Başkanı Hugo Chavez

Putin Venezuelalı müttefiki için ölümünden sonra yaptığı açıklamada, “alışılmışın dışında ve güçlü bir adamdı. Moskova ile Caracas arasındaki ilişkiye büyük katkısı olmuştu” diyerek dostu Chavez’i övmüştü.

6- Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov

Her fırsatta Putin’e olan hayranlığını dile getiren; Instagram hesabından birlikte çektirdikleri fotoğrafları paylaşan Kadirov da listede yer alıyor. Kadirov’un kendisine olan bağlılığını takdir eden Putin, onu devlet madalyası ile onurlandırdı.