Abone Ol

Emziren Anne, Pembe Sütünü Takipçileri ile Paylaşınca Ortalık Karıştı

Yeni doğum yapan anne Jo Johnson Overby, bebeğini 6 haftadır anne sütü ile besliyordu ancak 7'nci haftada sütünün renginin pembeye döndüğünü fark etti.

Emziren Anne, Pembe Sütünü Takipçileri ile Paylaşınca Ortalık Karıştı

İlk kez anne olan 28 yaşındaki Jo Johnson Overby, yeni sağdığı sütün çilekli şeker renginde olduğunu görünce paniğe kapıldı. Bebek hemşiresi olan kız kardeşini aramadan önce, eşini odaya çağırdı ve gördüğü şeyin gerçek olduğuna, gözlerinin kendisine oyun oynamadığına ikna oldu. Kısa süre sonra pembe renkli sütünün çatlak meme uçlarından gelen kan olduğunu ve kızı Gardner'ın tüketmesinin tamamen güvenli olduğunu öğrendi.

Videoda “Kimse bana bir bebeğim olduğunda emzirirken sütümün renginin böyle olacağını söylemedi” diyen Jo, yeni sağdığı ve çilekli süt diye tanımladığı pembe sütü ile diğer beyaz sütünü karşılaştırdı. Paylaşılan bu videoya yorum yazanlar arasında anne sütünün renginin değişebileceğini bilen ve bizzat deneyimleyen anneler de vardı, bu durumdan ilk defa haberdar olanlar da…Hatta videoya yorum yapanlardan biri de Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite uzmanı Dr. Emily Jacobs’tı.

Videoya yaptığı yorumda kanın anne sütüne karıştığı için bu renge dönüştüğünü, bunun en yaygın nedeninin emzirmeden dolayı zarar görmüş ve çatlamış meme uçları olduğunu söyleyen Jacobs, bu durumda süt kanallarının tıkanmaması için emzirmeye devam edilmesinde sakınca olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

303 gün boyunca uzayda unutulan bu astronot bıraktığından çok daha farklı bir dünyaya döndüTrendscatchers



Alpler'de yarıyıl tatili rakipsiz her şey dahil sabit tl flaş fırsatClub Med, 70 yıllık deneyimleYerini ayır



by Taboola

'BU BANA OLSA KALP KRİZİ GEÇİREBİLİRDİM'

Jo, kızını doğurmadan önce, anne sütünün renginin değişebileceğini bilmediğini, başlangıçta tıpkı videoyu izleyenler kadar şaşırdığını ve işte bu yüzden deneyimini takipçileri ile paylaşmak istediğini söyledi.

Tiktok'a gelen yorumlarda deneyimi hakkında açık olduğu için Jo'ya teşekkür edenler ağırlıktaydı. Biri “TikTok beni gerçekten herkesten daha çok eğitiyor, bu yüzden bu içerik için teşekkür ederim” yazarken bir diğeri “Anne olmadan önce bizlere yardım eden anneler, teşekkürler. Bu bana olsa kalp krizi geçirebilirdim" ifadesini kullandı.

'PANİK YAPMASINLAR'

BuzzFeed'e konuşan Jo, "Hayatımda bir sürü yeni anne var ve benim başıma gelene kadar bunun olabileceğine dair hiçbir fikrim yoktu. Anne sütünün hangi renkleri olabileceğini ve bu renklerin ne anlama geldikleri hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu konuda yalnız olmadığımı düşündüm ve videoyu paylaştım çünkü diğer yeni anneler de benim gibi çilekli süt sağarlarsa panik yaşamadan önce bunun normal olduğunu bilmelerini istedim” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Dr. Telce Ayşen Gürbüz, videoya yorum yapan doktorun dediği gibi sütün pembe renkli olmasının en yaygın nedeninin bebeğin emmesine bağlı olarak oluşan meme ucundaki çatlaktan meydana geldiğini, bebeğin bir miktar anne kanı taşıyan sütü emmesinde bir sakınca olmadığını belirtti.