Abone Ol

Emniyet'ten Sedat Peker'in Basın Danışmanı Emre Olur Hakkında Flaş Açıklama

Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gözaltına alınan Emre Olur, saat 09.15 sıralarında İstanbul'a getirildi. Olur, 10.30'da Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmek üzere havalimanından hareket etti.

Emniyet'ten Sedat Peker'in Basın Danışmanı Emre Olur Hakkında Flaş Açıklama

Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gözaltına alındı. Olur, sabah 09.15'te uçakla İstanbul Havalimanı'na getirildi. Olur Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.

Emniyet’ten Emre Olur açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "“Tehdit’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘hakaret’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘basit yaralama’, ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından adli makamlarımızca ulusal seviyede aranan ve Sedat Peker suç örgütünün üyesi olan Ahmet Emre Olur’un yer tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, şahsın 23.05.2021 tarihinde ülkemizden Kuzey Makedonya ülkesine gittiği tespit edilmiştir. Kuzey Makedonya ve Balkan Ülkeleri Interpol birimleri ile şahsın yer tespitine yönelik yazışmalar yapılmış ve görüşmeler devam etmekteyken 12.09.2022 günü Arnavutluk Tiran üzerinden BAE- Abu Dabi’ye gittiği tespit edilmiştir." denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"16.09.2022 tarihinde MİT Başkanlığı ve Abu Dabi Büyükelçiliğimizden BAE’den deport edileceği bilgisinin Emniyet Teşkilatımımıza iletilmesi üzerine Emniyet Teşkilatımızca yapılan sıkı takip sonucu söz konusu şahsın Sırbistan’a gideceği tespit edilmiştir. Ancak Sırbistan makamları uluslararası yolcu olduğu için sınır dışı talebimize olumlu yanıt verememiştir. Sırbistan’dan Arnavutluk Tiran’a geçeceği tespit edilen şahsın Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, Arnavutluk Interpol’ü ve Sayın İçişleri Bakanları’nın kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanı’nda 17.09.2022 günü saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır.

Bu itibarla söz konusu şahsı teslim almak üzere Arnavutluk - Tiran’a giden Interpol ve KOM Daire Başkanlığı görevlileri tarafından Ahmet Emre Olur 18.09.2022 tarihinde saat 06.30’daki uçuşla Tiran - Arnavutluk’tan teslim alınarak sorgulama ve adli işlemleri için İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir"

EMRE OLUR KİMDİR?

Emre Olur 1990 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in "basın danışmanı" olarak tanınıyor. Önceki yıllarda Flash TV ve Beyaz TV'deki programlara, sosyal medya uzmanı sıfatıyla yorumcu olarak katıldı.

GÖKHAN ÖZOĞUZ'A TEHDİT

Olur ilk defa Gökhan Özoğuz'u tehdit etmesiyle gündeme gelmişti. Özoğuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Temmuz paylaşımına tepki vermişti. Bunun üzerine Emre Olur Twitter hesabından, ''Elbet, İstanbul'un karanlık sokaklarında karşılaşacağız. İşte o zaman sana hangi sahibin kan vermeye gelecek? Göreceğiz tosun'' şeklinde yanıt vermiştir. 

KERİM ÇORAKLIK'IN TUTUKLANMASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Beyaz TV’de ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterildikten sonra gözaltına alınıp, 14 ay hapis yatan ve daha sonra beraat eden İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a ‘kumpas’ kurulduğunu söylemişti.

Peker, yayınladığı videoların 5'incisinde yaptığı konuşmanın ilgili kısmında "Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden 'FETÖ’cüdür' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar." ifadelerini kullanmıştı.

SÜLEYMAN ÖZIŞIK'A YÖNELİK İDDİALAR

Peker ile üzerinde henüz sabıkası yokken görüşme yaptığını ve bu sebeple suçsuz olup ''Suç örgütüne yardım'' konusunda kendisine iftira atıldığını söyleyen gazeteci Süleyman Özışık'a yanıt veren Olur, Peker'in 2020 Eylül'de Süleyman Özışık'ın kızının düğününe giden 80.000 ? ve mücevher ve çelenkleri neden kabul ettiğini sordu ve Özışık'ın ''Sedat Peker'' yazılı çelenklerin önündeki fotoğraflarını yayımladı. Olur, paylaşımında ilk olarak bir video yayınladı ve şu ifadeleri kullandı: 

Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Sn. Sedat Peker ile sadece 2 kere görüştüğünü beyan ediyorsun. Ancak video içeriğinde ismi geçtiğinde kolunla bir takım hareketler yapıyorsun bu gizli bir konuşma metodu mu?"

DOĞU PERİNÇEK İLE TARTIŞMASI

Peker’in açıkladığı belgelerle ilgili olarak “belgeleri CIA veriyor” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e tepki gösteren Emre Olur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sen gerçekten tedavilik hastasın" dedi.

Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiği, burada oturum izni vermeyen BAE tarafından önce Arnatvutluk'a gönderildiği, oradan da Türkiye'ye teslim edildiği iddia edildi.

Gazeteci Erk Acarer, Peker’e yakın kaynaklardan edinilen bilgileri paylaştı. Buna göre Olur, üç gün önce Arnavutluk’tan BAE’ye geçti ve sonra oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrıldı, ancak Olur için işlem yapılmadı. Daha sonra Arnavutluk'a geri gönderilen Olur'u buradan Türk yetkililer teslim aldı.

Acarer'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor. Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları ‘Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz’ diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyit ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!"

"AVUKATLARI DEVREYE GİRDİ, İSTANBUL'A GETİRİLEMEDİ"

Acarer, gelişmeye ilişkin yaptığı bir sonraki paylaşımında ise Olur'u İstanbul'a getirecek uçağın avukatlarının devreye girmesiyle engellendiğini aktardı. Acarer, şunları dile getirdi: 

"Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi. Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu. Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde!"

Konuya dair henüz resmi makamlardan ise bir açıklama gelmedi.