Abone Ol

Emniyet: Askeri birlikte devlet ve millet aleyhine hareketlilik yoktur

FETÖ-PDY'nin darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, İstanbul Emniyeti'nden hainlerin sosyal medya üzerinden yaptığı provokasyonla ilgili açıklama geldi.

Emniyet: Askeri birlikte devlet ve millet aleyhine hareketlilik yoktur

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Hiç bir askeri birlikte devlet ve millet aleyhine bir hareketlilik yoktur ve durum kontrol altındadır" denildi.

15 Temmuz 2016 gecesi İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde paralel yapının başlattığı darbe girişimi polis,vatandaş ve askerin işbirliği sonucunda durdurulmuştu. Hainler gözaltına alınarak emniyete götürülürken dışarıda kalan bir grup darbe yanlısı sosyal medya üzerinden provokasyon amaçlı yazılar paylaşmaya başladı. Toplumda kargaşa çıkarmak isteyenlere karşı İstanbul polisi vatandaşa uyarıda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Sosyal medyada ve dedikodu camiasında asılsız haberler dolaşmaktadır. Şu an itibarıyla hiç bir askeri birlikte devlet ve millet aleyhine bir hareketlilik yoktur ve durum kontrol altındadır. Bu tür asılsız bilgilere kesinlikle itibar etmeyin ve asılsız olduğunu bilin" ifadeleri kullanıldı.


Cihan CİHAN