Abone Ol

Emniyet Müdürlüğü: Pervin Buldan Gözaltına alınmadı ifadeye çağırıldı

TBMM Başkanvekil Pervin Buldan'a İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltı yalanlaması geldi. Emniyet Pervin Buldan'ın gözaltına alınmadığını ifadeye çağrıldığını bildirdi.

Emniyet'ten flaş Pervin Buldan açıklaması

TBMM Başkanvekili HDP'li Pervin Buldan, bugün sabah saatlerinde Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajı paylaşmıştı.

Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Pervin Buldan hakkında bir gözaltı kararı bulunmadığını, Buldan'ın ifadeye çağrıldığını bildirdi.

Pervin Buldan'la ilgili bu sabah uygulanan prosedürün detayları şöyle:

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi, "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından hakkında dava açılan TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ın ek ifadesinin alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderdi.

Söz konusu yazı üzerine Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Buldan'ın bulunduğu adrese giderek, tebligatı kendisine ilettiği öğrenildi.

Pervin Buldan, avukatıyla 6. Ağır Ceza Mahkemesine giderek, ek ifade verdi. Buldan daha sonra adliye binasından ayrıldı.

TWITTER'DAN BU MESAJI ATMIŞTI

Pervin Buldan'ın "Gözaltına alındım" tweeti basında hakkında verilmiş bir gözaltı kararı olduğu yönünde yorumlanmıştı.

İFADE SONRASI BULDAN'DAN AÇIKLAMA

Pervin Buldan, serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Buldan, "Bugün duruşmam vardı. İfade vermeyeceğimizi beyan ettik daha önce duruşmaya gelmeceğimizi zaten biliyorlardı. Gelip beni zorla evden gözaltına aldılar. İfade vermiyorum diyerek beyan ettim. Bunun hukuksuzluk olduğunu söyledim. 12 milletvekilimizin cezaevinde hukuksuz yattığını söyledim. Mahkemede herhangi bir bir karar çıkmadı. Dosyanın Iğdır'a geri gönderildi düşünüyorum. Ben TBMM'nin başında olan iki kadından biriyim" ifadelerini kullandı.