Abone Ol

Fatih Altaylı'dan Emine Şenlikoğlu'na Sert Deizm Tepkisi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, “Deizmde bir adam kızıyla evlensin hiçbir sakınca yoktur” açıklamasıyla tepki çeken İlahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu’na tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan Emine Şenlikoğlu'na Sert Deizm Tepkisi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, “Ateizm ve deizm hayvanlık âlemi gibidir. Deizmde bir adam kızıyla evlensin hiçbir sakınca yoktur” açıklamasıyla tepki çeken İlahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu’na, “Yahu çevrende deist ve ateist yok ateistlerin cinsel yaşamını nereden bu kadar iyi biliyorsun. Yoksa sen onlarla mı takılıyorsun!” diye tepki gösterdi.

Şenliklioğlu, 9 Ekim’de katıldığı ‘Karınca Sarayı’ isimli YouTube kanalında gazeteci İrem Beyhan’ın sorularını yanıtlamış; burada yaptığı açıklamalar tepki çekmişti. Şenlikoğlu, “Ateizmi öldürdük biz. Şimdi deizmi öldüreceğiz az kaldı. Çünkü ateizm çok mantıksız. Baktılar ateizm bitiyor, deizmi hortlattılar. Dinsiz de demiyorlar, deist diyorlar. Dinsizlik halkımızda kötü bir isimle anılır ya gençler sıcak baksın diye deist diyorlar. Ateizm ve deizm hayvanlık alemi gibidir. Deizmde bir adam kızıyla evlensin hiçbir sakınca yoktur. Hangi ülkede hatırlamıyorum; bir adam köpeği ile nikah yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı, “Bir radikalin fantastik hayalleri” başlıklı bugünkü yazısında, şunları kaydetti:

Emine Şenlikoğlu’nun zırvalarını eleştirecek halim yok. Deizmin ve ateizmin ne kadar kötü bir şey olduğunu vurgulamak için, deist ve ateistlerin seks hayatına girmiş, bu kişilerin sapkın olduklarını anlatmış, deist ve ateistlerde ensest ilişkilerin çok yaygın olduğunu söylemiş. Falan filan. Bir alay zırva. Tevil gerekmez.

Zannedersin her gün kanalların “fantezi programı” haline gelen kuşaklarını dolduranların alayı “deistler ve ateistler”. Oysa tam tersi, her türlü eş değişimi, aile içi seks, serbest seks gibi öykülerini ekran karşısında fütursuzca anlatanların, cinsel hayatını alenileştirenlerin büyük bölümü en azından görüntü itibarıyla son derece muhafazakar tipler. Hani komşudan çıkarken görsen “Hatimden geliyor” zannedersin ama meğerse komşunun yatağından geldiğini itiraf eden tipler. Bu mevzuyu uzatırım ama konumuz o değil. Emine Şenlikoğlu’na “Yahu çevrende deist ve ateist yok ateistlerin cinsel yaşamını nereden bu kadar iyi biliyorsun. Yoksa sen onlarla mı takılıyorsun!” diye soracağım ama o da manasız.

Benim çevremde epey bir deist ve ateist var, hiçbirinin böyle bir şeyini görmedim ki, ateist ve deistlerle işi olmaması gereken Emine Şenlikoğlu görmüş olsun. Bu yüzden buna da girmeyeceğim. Benim asıl sormak istediğim soru şu: “Bunlar nereden aklınıza geliyor?” Gerçekten merak ediyorum.