Abone Ol

Emin Çapa ve RTÜK Başkanı Arasında Maske Atışması

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, verilen ‘mimik cezasını’ canlı yayında protesto eden gazeteci Emin Çapa’yı sosyal medya hesabından hedef aldı.

Emin Çapa ve RTÜK Başkanı Arasında Maske Atışması

RTÜK’ün Halk TV’ye Ayşenur Arslan’ın mimiklerini gerekçe göstererek verdiği cezayı, gazeteci Emin Çapa canlı yayında maske takarak protesto etti.

Emin Çapa, “Mimiklerimiz anlaşılmasın diye artık yayına böyle çıkacağız. Mimik yok, ceza yok. Sayın RTÜK başkanı mimik yok. Haksızlık var ülkede, adaletsizlik var ama biz hiç itiraz etmiyoruz ve mimik yapmıyoruz. Biz de salağız, ahmağız, bilmiyoruz ve duymuyoruz. Ülkedekiler tek akıllılar sizlersiniz."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Emin Çapa’nın protestosuna sosyal medya Twitter'dan yanıt verdi

Emin Çapa'yı hedef alan Ebubekir Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Emin Çapa at gözlüğüyle bakmayıp gerçekleri araştırma zahmetinde bulunsaydınız böyle basit bir şova ve animasyona ihtiyaç duymaz, kendinizi gülünç duruma düşürmemiş olurdunuz. Maskeyle yüzünüzü kapatabilirsiniz ama gerçekler için gözünüzü ve kulaklarınızı kapatmayın lütfen.”

TEHLİKELİ BULDUM

Emin Çapa ise Ebubekir Şahin'e şu sözlerle yanıt verdi:

“Sansür kurulu olmak yerine, temel insan haklarına saygılı bir yönetin sergileseydiniz, olmadığınız biri gibi (demokrat bir insan) görünmeye çalışmak zorunda kalmaz ve herkese kendinizi güldürmezdiniz. Biliyor, görüyor ve amacınızı okuyoruz ve son olarak Sn Ebubekir Şahin bu mesajınızı son derece tehlikeli buldum.

Siz ben dahil bütün televizyoncuları denetleyen kurumun başındasınız. Sosyal medya üzerinden bana ne mesaj vermeye çalışıyorsunuz? Siz bağımsız kurul başkanısınız, verdiğiniz kararlarla konuşacaksınız.

Bir mahkeme verdiği kararlarla konuşur. Bunu da topluma gerekçeli kararıyla açıklar. Hakimler sonradan çıkıp açıklama yapmaz.

Bir üst kurul aldığı kararla konuşur ve kararı gerekçesiyle yayınlar. Kurul başkanı çıkıp aldığı karara dair ona buna laf yetiştirmez. Yakışmaz. Bu mesajınızla bana, "gözüm üstünde" mesajı verip korkutmayı amaçlamadığınıza inanıyorum. Her şeyden önce bunu kendinize saygınızdan yapmayacağınızı düşünüyorum. Ayrıca huyum kurusun, benim korkma yeteneğim yok."