Abone Ol

Emin Çapa Halk TV'ye Geri Döndü!

Emin Çapa ve Özlem Gürses Halk TV ile yollarını ayırmıştı. Çapa, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kanala geri döndüğünü duyurdu.

Emin Çapa Halk TV'ye Geri Döndü!

Gazeteciler Emin Çapa ve Özlem Gürses, geçen ay yaptıkları açıklamada Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'nun kendilerine kanal dışında bir mecrada görünmemeleri koşulunu dayattığı gerekçesiyle kanaldan ayrıldıklarını duyurmuştu.

Halk TV'nin tepki toplamasına neden olayın ardından Çapa, dün akşam Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla kanala geri döndüğünü duyurdu. Çapa, "Bu kararda, 'Türkiye'nin içinde bulunduğu dramatik noktada en iyi mücadele nerede verilir?' sorusunun yanıtı önemli bir yer tutuyor. 2018'de olduğu gibi, şimdi de bu sorunun yanıtı Halk TV" dedi.

"UZLAŞTIK"

Halk TV yönetimi ile yaptıkları görüşmelerden sonra, 'uğruna mücadele ettikleri ortak hedefin her şeyin üzerinde olduğu konusunda uzlaştıklarını' belirten Çapa, "Bir kere bu konuda uzlaşınca gerisi kolay oldu. Pazartesi gününden itibaren kaldığımız yerden yeniden başlıyoruz" dedi.

Kanalla görüşmeleri için Şirin Payzın'ın, Barış Terkoğlu'nun, Ayşenur Arslan'ın ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın yoğun çabalarına dikkat çeken Çapa, Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu için ise " 'Kişisel konular önemli olamaz' açık yürekliliği olmasa sonuç alamazdık" dedi.