Abone Ol

Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı

Emeklilere ek zam için çalışmalar sürerken kulislerde, Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar konuşuluyor. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi.

Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı

. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

CNN TÜRK'te konuşan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, emeklilere ek zam çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:


"Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir."

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz ise şunları söyledi:

"Şu an geldiğimiz noktaya baktığımız zaman bir önceki dönemdeki enflasyon verisi çok çok önemli. Enflasyon verisini memur ve memur emeklilerine yılda iki kere defa zam şeklinde dönüyordu. Şu an içinde bulunduğumuz durum içinde enflasyon verisi ilk 6 ay yüzde 19,77. Son 6 aylık verisi şimdi belli değil. 19.44’lü zam şu an cepte durabilir. Ekim'de bir zam verilmesiyle ilgili önceki yayınlarda ve şu anda da batı sektöründe seyyanen oransal ve en düşük maaşın belli bir rakama yükseltilmesiyle ilgili birçok haber dönüyordu. Ama dün akşam Tarafsız Bölge programında sayın Abdulkadir Selvi, kulis haberlerine değindi ve orada da SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisine bir zam yapılacak ama buradaki zam seyyanen olacak şekilde bir kulis haberi paylaştı. Programı takip ettim, rakamsal bir ipucu verilmedi."